Із 1 грудня забороняють ловити раків. Які загрожують штрафи

Із 1 грудня забороняють ловити раків. Які загрожують штрафи
  • Впродовж півроку на водоймах Хмельниччини не можна буде ловити раків.

  • Нагадуємо, яке покарання чекатиме на порушників. 

Грудень 2022 розпочався для мисливців та рибалок із заборон. Нагадаємо, від сьогодні на території Хмельницької області забороняється полювати на хутрових та парнокопитних звірів.

Такі обмеження є тимчасовими та вводяться під час воєнного стану задля запобігання загрози життю та заподіяння шкоди здоров’ю населення. Які штрафи очікують на порушників за полювання на конкретну тварину читайте в матеріалі Штрафи від 1 до 80 тисяч: на Хмельниччині заборонили полювання на звірів

Заборона на вилов раків

Крім того, з 1 грудня 2022 року стартує заборона на вилов річкових раків на території Хмельницької області. Їх не можна буде ловити впродовж півроку — по 30 червня 2023. Це саме той період, коли відбувається виношування ікри. Тож заборону вводять з метою збереження та охорони популяції цього виду біоресурсів під час природного відтворення. Про це йдеться на сторінці обласного департаменту природних ресурсів та екології

Відео дня

Основна мета заборони – захистити членистоногих у період другої линьки, під час якої вони найбільш вразливі. Линька раків відбувається один-два рази на рік у дорослих особин, а в молодих – щоразу під час росту та розвитку. Вона триває від кількох годин до однієї доби. Проте, період формування та зміцнення нового панцира може продовжуватися до півтора місяця.

Штрафи

Вилов цих членистоногих під час заборони є грубим порушенням рибоохоронного законодавства. За незаконну ловлю раків порушників чекають штрафи:

Екологи закликають мешканців області дотримуватись заборони, задля збереження та охорони цих водних мешканців у період їх спарювання та виношування ікри.

Цікаві факти про раків

Добірка фактів підготовлена завдяки сайту Харківського рибоохоронного патруля.

Нагадаємо, влітку на Хмельниччині заборонили полювання на пернатих. Так, до закінчення воєнного стану на території області заборонено полювати на пернату дичину. 

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up