Із російського полону звільнили ще 44 захисники. Серед них — двоє з Хмельниччини

Із російського полону звільнили ще 44 захисники. Серед них — двоє з Хмельниччини
Фото зі сторінки Андрія Єрмака
  • 36 рядових та сержантів і шість офіцерів повернулися додому 26 квітня. 

  • Один із них — 31-річний нетішинський воїн-парамедик Орест Грицюк, який майже рік тому потрапив у полон на Донеччині.

  • Серед звільнених є ті, хто зазнав тортур та катувань від росіян. 

Черговий обмін полоненими між Україною та країною-окупантом росією відбувся у середу, 26 квітня. Додому повернулися ще 44 захисники. Про повідомив голова Офісу Президента Андрій Єрмак.

— Нам вдалося повернути додому 44 наших, серед них 36 рядових та сержантів і шість офіцерів. Це військові, прикордонники, нацгвардійці, моряки. Люди захищали Маріуполь, Азовсталь, Херсонщину, билися з ворогом на Сході. Також ми звільнили двох цивільних, — повідомив Єрмак.

Відео дня
cript async src="https://telegram.org/js/telegram-widget.js?22" data-telegram-post="minre_ua/3188" data-width="100%">

 

Цього разу визволили таких військових:

Єрмак каже, що серед звільнених є поранені, яких ворог катував у полоні. Також повернули двох чоловіків, дружин яких раніше звільнили з полону. У Хмельницькій обласній військовий адміністрації додають, що серед визволених із російського полону є двоє захисників із Хмельниччини. 

 

Один із них — 31-річний нетішинський воїн-парамедик Орест Грицюк, який майже рік тому потрапив у полон на Донеччині. Про це повідомили у виконкомі Нетішинської міської ради. 

Це та наступне фото зі сторінки виконкому Нетішинської міської ради

 

Визволені бійці воювали в Маріуполі, на донецькому, херсонському, харківському, луганському та сумському напрямках. Серед них чимало поранених та з наслідками важких тортур. У Координаційному штабі поводження з військовополоненими зазначають, що з полону повернули також військового хірурга, який оперував поранених у військовому шпиталі в Маріуполі та організував масову медичну допомогу. Одному зі звільнених, командирові відділення, загрожував так званий «суд» із ув’язненням на тривалий термін. 

 

 

Загалом на 26 квітня з російського полону звільнили вже 2 279 українців. Нагадаємо, попередні великі обміни відбувалися в такі дати:

Раніше керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов розповідав, що Україна наближається до обміну “всіх на всіх” із росією:

 

Наразі у Координаційному штабі у взаємодії з Офісом Президента триває робота з підготовки наступних обмінів. Вони рекомендують усім дотримуватися режиму інформаційної тиші. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Андрей Гришнюк

    Собака єрмак і на цьому піариться!....
  • Лариса Голюк

    🙏🙏🙏дякувати Богу
  • Nataliia Yarova

    Слава Богу Живі!!!
  • Олена Присяжнюк

    З ПОВЕРНЕННЯМ ДОРОГЕНЬКІ НАШІ ГЕРОЇ УКРАЇНИ. ХАЙ БОГ ВАС ОБЕРІГАЄ І МАТИ БОЖА ЗАХИЩАЄ, ДОПОМАГАЄ, ОБЕРІГАЄ. БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ НАШІ ДОРОГІ ГЕРОЇ УКРАЇНИ

keyboard_arrow_up