Із скандальним будівництвом на Тернопільській розбиратиметься спеціальна група міської ради

Із скандальним будівництвом на Тернопільській розбиратиметься спеціальна група міської ради
Скарги від мешканців навколишніх будинків надходять до хмельницької влади вже не вперше. Люди блокують будівництво на Тернопільській 34/1 і переконують, що стоятимуть на своєму до кінця. Вирішити непорозуміння між ними та забудовником хочуть депутати міськради.

Конфлікт із будівництвом на Тернопільській 34/1 тягнеться уже давно. Мешканці одного із сусідніх будинків вже не вперше звертаються до міської ради із проханням розібратися у ситуації і не допустити трагічних наслідків, до яких може призвести зведення висотки.

- Ми не можемо зрозуміти, яким чином можна зводити будинок на землі, яка постійно перенасичена водою. Він звалиться сам і потягне за собою сусідні споруди. Забудовник, схоже, цього просто не розуміє і не звертає на нас уваги, - каже представник ініціативної групи Вадим Чорнобай. – Будівництво в нашому районі і так неможливе. Тут і так все забито. Навіть «швидка» не може проїхати як слід.

Представник забудовника, яким виступає ПМП «Лідер» запевняє, що усі документи, дозволи та експертизи, які вони отримали, свідчать про те, що будівництво розпочинати можна. Переконують і в тому, що ніякої небезпеки воно за собою не несе. На заваді стають лише люди, які просто блокують їхню роботу. Забудовник переконує в тому, що готовий шукати компроміс з ініціативною групою та мешканцями. Мовляв, укріпити фундамент їхньої п’ятиповерхівки - не проблема. Та на діалог з ПМП «Лідер» ніхто йти не хоче.

Відео дня

Ситуацію взявся прокоментувати і головний архітектор Хмельницького. 

- Зсуви ґрунту на даній ділянці можливі і без будівництва нової висотки. А роботи по водовідведенню, які проведе забудовник, та й саме будівництво стане своєрідною стіною, яка унеможливить подальші зсуви, - заявив головний архітектор Хмельницького Віктор Дунаєвський.

Про усе це говорили сьогодні, 12 січня, у міській раді. Заслухавши усі сторони та їхні аргументи, депутати не знайшли вирішення даної проблеми і надумали створити робочу групу. Вона має вивчити всі нюанси до сесії міської ради, яка запланована на 26 січня. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Казанцев Дмитрий

    а довгобуд на вул.Інститутська 6Б?

    Анонім reply Казанцев Дмитрий

    скоро про хмельницький говоритимуть не як про базарне місто. а як про місто де будують де попало і як хочуть. ТЦ і таких вот довгобудів скандальних у нас греблю гати. і ніякі ініціативні групи цього не зупинять. і влада теж. будь то народний меРРР читай слуга народа будь то лисий пень

    Анонім reply Анонім

    Ну зачекайте шановний. Владу обираємо ми з вами. От обрали Семчишина, тепер подивимося як влада дбає про народ...

    От по Львівськом та Інститутська 6Б довгобуди які будує забудовник - крадій "цивілжитлобуд". Скільки було звернернень в усі можливі інстанції....Сам Семчишин на них піарився ще до обрання. А результату поки що не має
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:57 У день народження полеглого воїна на Хмельниччині відкрили пам’ятну дошку 13:16 Тіла двох потопельників дістали з водойм рятувальники на Хмельниччині 12:30 На Хмельниччині вбили 75-річного пенсіонера 11:15 Мешканцю Хмельниччини дали умовний термін за вбивство собаки Від читача 18:27 АРТЕРІАЛЬНА ГІПЕРТЕНЗІЯ. Чим небезпечна? Що потрібно знати? 10:12 За весну на Хмельниччині висадили майже 2,9 мільйона дерев photo_camera 10:00 Шукаєте де вигідно придбати будівельні матеріали? Добірка будівельних баз та магазинів 09:08 У Хмельницькому проводять онлайн-опитування про громадський транспорт (АНКЕТА) 20:42 Предстоятель ПЦУ Епіфаній відвідав Хмельниччину (ФОТО) 19:53 На Хмельниччині попрощались із чотирма захисниками України. Хто вони 19:14 На Хмельниччині правоохоронці врятували від загибелі трьох кошенят (ФОТО) 18:34 Понад 110 тисяч виманили "мобільні оператори" у двох жителів Кам'янеччини 17:51 Робота у Хмельницькому: є 367 вакансій (СПИСОК) 17:17 Смертельна аварія поблизу Хмельницького: водій «BMW» влетів в дерево і загинув 16:58 Погрози відключити світло та виселити: деталі конфлікту у садівничому товаристві «Дружба» 16:16 Прокуратура позбавила підприємця землі вартістю понад 1 мільярд гривень 15:37 10 найпопулярніших сімейних лікарів Хмельницького: рейтинг за деклараціями 15:04 За збиття поліцейської та двох військових водій з Хмельниччини уник покарання
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up