Кабмін може виділити гроші на ремонт фортеці в Кам'янці, яка постраждала під час буревію

Кабмін може виділити гроші на ремонт фортеці в Кам'янці, яка постраждала під час буревію
Фото - Вдало.Info
  • Кам’янець-Подільський рахує збитки після негоди.
  • Окрім повалених дерев і стовпів, вітер зірвав дах із старовинної вежі.

Кам’янцем кілька днів тому пронеслась негода. Буревій валив дерева, обривав лінії електропередач і зривав дахи. Багато мешканців міста залишились без газу та світла. Окрім цього, через сильний вітер постраждала Ласька вежа на території фортеці. Там зірвало дерев’яні конструкції накриття, віднесло більше ніж на 25 метрів і кинуло на дах пристінного корпусу, пошкодивши і його дах. Про це повідомляли у Кам’янець-Подільській міській раді.

Наразі збитки невідомі. У Кабміні можуть виділити гроші на ремонт пам'ятки. Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко запропонував голові Хмельницької ОДА Сергієві Гамалію підготувати документи для фінансування з резервного фонду ремонту Кам‘янець-Подільської фортеці. Про це повідомляє Укрінформ.

"Фортеця у Кам‘янці – справжній туристичний магніт регіону", - сказав Ткаченко і висловив сподівання на швидк виділення грошей. 

Відео дня

Міністр додав, що 3 серпня підписано Меморандум про співробітництво у межах «Великої Реставрації» і про розробку загальної концепції міста, і "без замку в гарному стані її складно уявити".

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Карлос Кастанеда

    Вангую, ущерб оценят в пару-тройку миллионов.

keyboard_arrow_up