Кандидати в команду Симчишина: білоруський військовий та економіст з Дніпропетровська

Кандидати в команду Симчишина: білоруський військовий та економіст з Дніпропетровська
Гучні заяви, обіцянки навести лад та розчарування… На черговому громадському обговоренні було представлено потенційних керівників управління комунального майна і департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів. Призначення нових очільників цих підрозділів міськради мали б викликати неабиякий інтерес в громадських активістів. Але…

Зал сесійних засідань в міській раді був майже порожнім. Головні герої вечора -керуюча справами Юлія Сабій, парочка депутатів та декілька активістів. Про причини такої непопулярності останні і розповіли.

- Думаєте, чому нас приходить щораз менше? Люди просто вже не вірять в те, що будуть якісь обговорення. Нас просто ставлять перед фактом. А це все так…, - заявив представник громадської ради при виконавчому комітеті Хмельницької міськради Олександр Папуга.

Обурило громадськість і те, що запропоновану ними кандидатуру на посаду керівника управління комунального майна відкинули. Таким був обраний Олександр Кривий. Але в міськраді мають інший погляд. І пояснення такого рішення Олександра Симчишина міг би дати сам мер або ж його заступник Андрій Бондаренко, який є профільним в цій галузі. Та на обговорення вони не прийшли. Делегували свої повноваження керуючій справами Юлії Сабій.

Відео дня

Першим до трибуни вийшов гість із Дніпропетровська. 37-річний Мирослав Трещов може очолити управління комунального майна, яким донедавна керував Івашко. Раніше Мирослав Трещов працював у Нікопольській міськраді, Дніпропетровській та Львівській облдержадміністраціях та був радником віце-прем’єр-міністра України. Як бачимо, з Хмельницьким його поки нічого не пов’язує. Та у тому, який стан справ із комунальним майном міста, економіст дещо розбирається. Принаймні на словах. Останні три місяці він був радником Олександра Симчишина і встиг напрацювати короткий план дій, за виконання якого він візьметься в разі призначення на посаду.

- Усі ставки на оренду комунального майна потрібно переглянути. Десь вони є зависокими. Та більшість дуже занижена. Наприклад, «Укрпошта» платить мало. А за приміщенням, яке орендує, не доглядає і більшість з них в жахливому стані, - каже Мирослав Трещов. – Ставки у Хмельницькому на 20-30% нижчі, ніж повинні бути. А ті гроші, які отримують, не досить ефективно використовуються.

Розпочати роботу дерслужбовець з 15-річним стажем хоче із проведення ревізії всього комунального майна. В планах також продовження мораторію на продаж комунального майна не лише в центральній частині міста. Вважає, що оренда може принести більше прибутків. А використати їх можна на покращення існуючих приміщень та побудову нових. Для прикладу сказав, що чимало управлінь міськради розташовані незручно і в малих приміщеннях. І нове приміщення, де б помістилися усі, не завадило б.

На посаду керівника департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів претендує уродженець білоруського міста Брест. Він переїхав до Хмельницького ще коли був військовим. Тому вважає Хмельницький рідним містом. А на роботу в міськраду вирішив піти, бо хоче навести лад в тому безладі, що,на його думку, твориться.

- Я людина забезпечена. Займаюсь бізнесом, син мій живе в Канаді. Тому казати, що я йду в департамент архітектури задля заробітку не варто. Я поїздив по світу. І кожного разу, як повертаюся в Хмельницький, жахаюся знову і знову. В нас тут безлад і кожен будує що хоче і як хоче. А потрібно все робити за чіткими правилами, - заявив Сергій Борисюк.

Говорив він незвично для представника влади, поки що потенційного. Не боявся критикувати і депутатів, які, за його словами, працюють на себе, а не на тих, хто їх обирав. А звільненого Віктора Дунаєвського навіть дещо захистив, хоча й не заперечив його вини у розвитку безладу. На думку Сергія Борисюка, колишній головний архітектор міста був просто «хлопчиком для биття». Мовляв, повноважень у нього було мало. Тому й не міг завжди зробити так, як потрібно. Аби цього не продовжувалося, потрібно віддати на місця усі повноваження для архітектурно-будівельної інспекції. Тоді усім стане краще і з часом місто стане виглядати краще, не матиме такого хаосу, який зараз відбувається із забудовою в місті. Це все поки що лише думки потенційного управлінця.

- Я буду щасливий, коли в Хмельницькому за мого сприяння знесуть якийсь із цих будинків, які будувались із численними порушеннями. Мають землю, взяли дозвіл і, нехтуючи правилами, будують, що захочуть, - заявив Сергій Борисюк.

Говорив поки діючий підприємець багато і так, що Юлія Сабій, схоже, заслухалася та забула про регламент, який сама ж оголосила на початку обговорення. Та це все поки слова. І нічого більше. Та чи будуть ці великі плани реалізовані? Поживемо і побачимо. Слідкуйте за життям Хмельницького разом із «ВСІМ».Кандидатуру Олександра Кривого міський голова та його порадники не підтримали. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Анонім

    Скільки свободівці кричали, що влада і бізнес не сумісні і що? Вже мінімум другий "поки діючий підприємець" стане керівником підрозділу міськвиконкому. Перший -Панченко, другий - Борисюк.
  • Анонім

    Кричали, а толку
  • Кот Рыжий

    Жирні  посади роздаються, є де кармани набити

    Анонім reply Кот Рыжий

    Роздаються просто так?
  • Наталья Якушевская

    Кривий знає хто, коли і що вкрав у громади, тому мабудь і не підходить , а нові схеми - підходи зараз на часі, влада це наочно демонструючи.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up