Карантин у світі: хмельничанка розповіла про правила і обмеження в США

Карантин у світі: хмельничанка розповіла про правила і обмеження в США
  • Американські правила карантину дещо відрізняються від українських.
  • У кожному штаті своя “політика”. Ми розкажемо на прикладі Іллінойса. 
  • Хмельничанка, яка мешкає там, розповіла про карантинні обмеження детальніше.

Пандемія коронавірусу змусила весь світ дотримуватись певних правил. Дезінфекція, носіння захисних масок чи дотримання дистанції - все це стало частиною життя як українців, так і мешканців інших країн. 

У багатьох куточках світу, в залежності від рівня епідемічної небезпеки, вводять різні обмеження. Скажімо, в Україні запровадили карантин вихідного дня. А які заходи вживають в США, країнах Європи та Азії? І головне - чи дотримуються їх? Про це нам розповідатимуть хмельничани, які мешкають за кордоном. 

Якою є ситуація в США, із журналістом vsim.ua поділилася хмельничанка Анастасія. Вона мешкає в Іллінойсі вже 5 років. Які карантинні правила там діють, що таке “curbside pickup” і як до коронавірусу ставляться американці?

Відео дня

Не посилили карантинні заходи через вибори

Хмельничанка Анастасія переїхала з чоловіком мешкати до США 5 років тому. За цей час вони вже стали типовою “американською сім’єю”. Щось на кшталт тих, на яких звично споглядати з кіноекранів. Змінилася навіть сторінка в Instagram Насті. Хмарочоси, американські краєвиди й свята на кшталт Halloween - всього цього вдосталь на світлинах дівчини з Хмельницького. Серед них є і фото біля будинку з легендарного фільму “Один вдома”. Місцеві красоти пляжів, озер й американські вулички - все, як у кінострічці. 

Як і всюди до сьогоднішнього життя в США варто додати коронавірусні реалії. За даними worldometers.info, станом на сьогодні, 13 листопада, активних випадків захворювання там є 3 897 231. А всього від початку пандемії зафіксовано 10 873 936 хворих. 

Хмельничанка Анастасія каже, що в кожному штаті є свої обмеження та карантинні правила. Детальніше вона розповідає на прикладі Іллінойса, де і мешкає. Станом на сьогодні, там налічується 218 828 хворих на коронавірус. Для порівняння, у Хмельницькій області від початку епідемії зафіксували 23 тисячі випадків COVID-19. 

Анастасія розповідає, що в їхньому штаті обіцяли посилити карантинні заходи. Однак цього не зробили  через президентські вибори. Та й без того в Іллінойсі діє ряд обмежень.

“Столики в ресторанах відкриті “через один”

Захисні маски - чи не найголовніше правило в США. Перебувати без них в громадських місцях - суворо заборонено. Анастасія каже, що на початку пандемії багато людей носили маски на прогулянках і навіть під час занять спортом. Зараз перебувають в них у закладах харчування, транспорті, магазинах і на масових заходах. Що стосується ресторанів, Настя каже, що зняти маску дозволяється лише за столиком. До речі, клієнти займають місця в закладах через один. Все це - аби дотримуватися безпечної відстані. 

Магазини в Іллінойсі працюють теж за певними правилами. Окрім дотримання маскового режиму, там просять рухатися лише за стрілочками, які розташовані в кожному продуктовому ряду. “Односторонній рух зробили”, - пояснює Настя. 

“Американці відповідально ставляться до носіння масок”

За словами Анастасії, у коронавірусних реаліях для місцевих запровадили безліч зручностей. Вони передбачають собою комфортне надання послуг разом із дотриманням правил безпеки. Зокрема - “curbside pickup”. Це дозволяє замовити будь-що в режимі “онлайн”, а згодом прибути на спеціальну локацію й забрати замовлення навіть не виходячи з машини. Ця послуга є безкоштовною. 

Серед інших подібних зручностей - безконтактна доставка. Оформивши замовлення, кур’єр привозить все під двері будинку. 

“Що стосується дезінфекції - все залежить від самих людей”, - каже хмельничанка. Йдеться і про власників закладів, і звичайних мешканців. Водночас дотримуються карантинних правил в Іллінойсі не всі. Наприклад, американці, каже Анастасія, слухняно носять захисні маски. Емігранти подекуди уникають цього правила. 

Загалом дотримання карантинних правил залежить від самої особистості. Певно, в будь-яких країнах світу знайдуться ті, хто вважає непотрібним носити маску чи дотримуватися соціальної дистанції. Тим не менш, усі люди однаково воліють бути здоровими. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Oksana Pol

    Не помогли ні маски ні обмеження.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up