Київські аграрії ганяли хмельничан з безкоштовної парковки біля філармонії (ВІДЕО)

Київські аграрії ганяли хмельничан з безкоштовної парковки біля філармонії (ВІДЕО)

Десятки автомобілів і автобусів оточили обласну філармонію зранку, 23 березня. В’їзд на безкоштовну парковку для хмельничан заблокували хлопці в жилетках. Пускали лише “своїх”, які приїхали на святкування ювілею київської фірми.

Сьогодні, 23 березня, о 8:20 ранку журналіст vsim.ua став свідком конфліктів на вулиці Гагаріна. Четверо хлопців у помаранчевих жилетках ганяли водіїв з безкоштовної парковки, що через дорогу від філармонії.

Пояснювали це тим, що дана територія орендована і тут можуть залишати свої авто лише учасники якоїсь конференції. Водії на такі прохання реагували по-різному. Одні їхали і паркували авто в другому місці. Інші починали сперечатися і з'ясовувати, чому вони не можуть залишити тут машину.

Відео дня

“Я вас попросив нормально, по-чєловєчєскі.”

В суперечку вступили хлопці у жилетках і водій “Лади”, який заїхав на парковку.

  • Тут не можна ставати. У філармонії проводиться якась конференція чи корпоратив. А тут мають паркуватися ті, хто на неї приїдуть. Ми стежимо, щоб ніхто інший не ставив машини, - сказав один із хлопців, які навідріз не хотіли представлятися.
  • Я приїхав попити кави. Вип’ю та й поїду. І ви не маєте ніякого права мені забороняти ставити тут машину, - відповів водій.

Один з хлопців, зрозумівши, що не домовиться з водієм, комусь зателефонував. За хвилину із філармоній вийшов чоловік і почав пояснювати, чому не можна паркуватися.

  • Я вас попросив нормально по-чєловєчєскі. Сьогодні до п’яті вечора орендовано, всьо согласовано з поліцією. Заберіть, будь ласка, - відповів чоловік, який вийшов із філармонії.
  • Кем, кто орендовал?, - запитав водій
  • Київською фірмою. Вам яка різниця? Послухайте, вас попросили по-чєловєчєскі. Ви якшо бик, то бик, якщо людина – то людина.

У підсумку водій так і не від’їхав. Інші місця на парковці, як і частину пішохідної зони біля філармонії і скверу Скрябіна зайняли автомобілі і автобуси, на яких привозили учасники конференції.

Поліція і влада нічого не знає

Конференцію у філармонії організував агропромхолдинг «Астарта-Київ». Привід – святкування 25 річниці з моменту заснування фірми. Чи дійсно вона узгоджувала обмеження у можливості паркуватися на безкоштовній парковці загального користування, ми запитали в патрульної поліції.

  • Про проведення якогось масового заходу і необхідне при цьому обмеження в русі організатори мали б домовитися із міською радою, звернувшись туди. Якщо вони отримали згоду, то міськрада мала проінформувати патрульну поліцію і ми б мали забезпечити охорону громадського порядку і відповідні обмеження в русі. Та ніякої інформації про сьогоднішній захід біля філармонії патрульна поліція не отримувала, - повідомив vsim.ua речник патрульної поліції Хмельницької області Роман Мартинюк.

Нічого про так звану оренду паркомісць не знають і в міській раді. Повідомили про це vsim.ua у відділі безпеки дорожнього руху управління ЖКГ. Не було жодних звернень з щодо обмежень руху через проведення масового заходу. В канцелярії міськради кажуть, що ніяких документів від «Астарта-Київ» до них не надходило.

Перевірили ми й можливу причетність до обмежень руху, про яку, за словами представника київської фірми, знають в адміністрації філармонії.

  • Ми лише надали в оренду приміщення філармонії. Жодного відношення до парковки чи обмежень руху ми не маємо, - прокоментував vsim.ua Хмельницької обласної філармонії Олександр Драган.

У підсумку вийшло, що київська фірма заради можливості припаркувати авто учасників святкування ювілею, ганяла хмельницьких водіїв без всякого на то права. Патрульна поліція, яка прибула на місце, конфліктів не застала. Парковка була вся зайнята і правоохоронці лише сказали організаторам конференції забрати конуси із проїжджої частини, оскільки це заборонено. Конференція, за даними організаторів, триватиме до 17:00. Тож, до кінця робочого дня місця на парковці і по периметру будуть зайняті.  Слідкуйте за новинами Хмельницького і не тільки на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Ольга Думанская

    Точно.
  • Надія Гнатюк

    люди добрі да так на може бути або драган мутить або васік.бабки зняли по любе і периметр вказали.як чужа людина може знати периметр  стоянки.
  • Анонім

    Така солідна фірма, такий розмах, такі доходи, а з Києва везуть 400 км щоб  хильнути перед черговим сезоном. Керівники не люди, а бики, бикують, а думають, що керують. Приїхали на карпоратив, а коштів поскупилися. Вже б ресторан який солідний найняли, а то методи роботи і організація святкування на примітивно у рівні, і гаворять па бичьї.
  • Ольга Олюся

    Сволочі. Богами возомнили себе.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up