Коли у Хмельницькому увімкнуть опалення

Коли у Хмельницькому увімкнуть опалення
Фото ілюстративне
  • На вулиці прохолодно, а батареї льодяні.
  • Хмельничани задаються питанням, коли у місті увімкнуть опалення. 
  • Відповідь дізнавалися журналісти vsim.ua.

У Хмельницькому похолоднішало. Відповідно, перед місцевими мешканцями постало питання “Коли у місті увімкнуть опалення?”. Щоб з’ясувати це журналісти vsim.ua звернулися до Анатолія Нестерука. Він є профільним заступником міського голови Хмельницького по питання житлово-комунального господарства.
Чиновник пояснив, що до комунальних закладів, а саме дитячих садочків, шкіл та лікарень, теплопостачання подали вже сьогодні, 4 жовтня. Однак чи приєднуватися до нього і пускати тепло в приміщення, вони вирішуватимуть самостійно. 

  • До дитячих садочків ми сьогодні подали опалення. Завідуючі про це повідомленні. Де холодно, то вони самі собі вже будуть підключатися до системи. Все залежить від температурного режиму в тому чи іншому закладі. Деякі вмикаються відразу. У нас є дитячі садочки, які мають утеплення. То вони долучаються до опалювального процесу пізніше. Але наші котельні заповнені. Тепло ми подали. Коли пускати його в себе будуть вирішувати на місцях, - каже Анатолій Нестерук.

Подали тепло і до шкіл та міських лікарень, які мають стаціонари. За словами посадовця, вони зазвичай вмикаються пізніше. Але, у разі перепаду температури, мають прогрітися до морозів. 

Відео дня
  • Там, де у лікарнях лежать цілодобово люди, має бути відповідний температурний режим. Що стосується шкіл, то вони теж вже мають доступ до тепломережі. Однак, ймовірно, підключаться пізніше, - додає чиновник.

Заступник міського голови зазначає, що наразі місто повністю готове до опалювального сезону. За його словами, погодні умови тримають на контролі. А багатоповерхівки підключать до теплопостачання після того, як середньодобова температура впродовж трьох днів буде не вищою за +8.

Тож увімкнути опалення можуть вже з понеділка. Адже, за даними Українського гідрометеорологічного центру, на вихідних температура повітря триматиметься позначки +6+8 градусів тепла, а вночі стовпчик термометра опуститься до -1-3 градусів морозу. 

А в понеділок, 7 жовтня, за даними sinoptik.ua, будуть сильні заморозки (до 5°с морозу у повітрі).

Як повідомляє управління статистики у Хмельницькій області, на кінець серпня 2019 року заборгованість населення зі сплати за централізоване опалення та постачання гарячої води становить 132,9 мільйони гривень.

 Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Саша Тафий

    7  градусів тепла  в кімнаті вже(
  • Денис

    Ви спочатку бідкаєтесь що дорого, а тепер хочете опалення чим пораніше.... Чи ви шаровики-субсидіанти? В нормальних квартирах зараз ще не холодно, максимум кондиціонер запустити

    Вика Колесникова reply Денис

    Я не з субсидією,у мене нормальна квартира і немає обігрівача,що ж тоді робити,а в квартирах реально холодно!!! Ви кондиціонер куди маєте запускати, мені цікаво? І да,дорого,ви вважаєте,що ні? Але "включити пораніше" це коли? Сезон почався з 15 жовтня,пораніше?
  • Tamara Yuzikova

    централізоване опалення себе не виправдовує, гріються вулиці, а платять жителі. А коли   рвуть проржавілі труби, яким 50-60 і більше років, то всі мерзнуть. Але автономку ставити заборонено

    валерія reply Tamara Yuzikova

    Виправдовує виправдовує. А квартири купляють і роздають приїзжим на роботи в місто. Рік-два роботи - і їм НОВА КВАРТИРА, НОВЕ ЖИТЛО. А надбавки, дотації, премії , за інтинсивність праці їм з наших грошей видають. А курорти, моря, пансіонати за "0" % вартості робітникам приїзжим роздають.

    РАЗОМ ЇХ В СЕЛАХ БАГАТО, ЇХ НЕПОДОЛАТИ, ЮЩЕНКО НАШ ПР_Т --ТАк репетували?? Як грім серед ясного неба. Луна аж на іншу вулицю стояла  гаєм . Вот ми скидуємось завишеними комунальними і ледь теплими батареями- а їм офіси, приміщеня, нові робочі місця.

    Денис reply валерія

    Політ над гніздом "кукушки"
  • Tornike Qebadze

    Поморозьтесь чутарик, аптекам тоже нужно кушать, потом очередной вирус запустят, потом поломки будут в отопительное системе, в общем все по накатанному ежегодном сценарию.

    валерія reply Tornike Qebadze

    БУДИНКИ з індивідкальним опаленням вже місяць як гріються, і плотять в 100 раз менше за опалення,ніж квартири ссср,,  хати теж вже гріються в часному секторіі, холодно лише тим, хто має назбирати НА НОВЕ ЖИТЛО, НА НОВІ КВАРТИРИ приїзжим на роботи в місто, з водоканалу, газу, котелень, хто за 40 кв м буде платити в 100 раз більше , 1500 в міс.

    Tamara Yuzikova reply валерія

    яких 1500? у нас за 43 кв.м виходить майже 2000 грн ((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up