Коли в Хмельницькому з’являться місця для вигулу собак

Коли в Хмельницькому з’являться місця для вигулу собак
  • У Хмельницькому досі існує проблема з вигулом домашніх тварин.
  • Попри звернення громадян, спеціальних для цього місць так і не облаштували.
  • Чому так та коли з’являться зони для вигулу домашніх улюбленців?

Проблема з вигулом собак у Хмельницькому висить роками. Спеціальні місця для прогулянки з чотирилапими обіцяли створити ще у 2017 році. Тоді мали узгодити, які ділянки виділити для облаштування подібних зон. Та досі немає жодних навіть натяків на те, коли і чи взагалі вони будуть у Хмельницькому.

Нагадаємо, що ще у 2011 році міська рада затвердила “Правила утримання домашніх тварин у м. Хмельницькому”. Відповідно, у документі зазначено, які обов’язки покладені на власника домашньої тварини. У розділі 9 йдеться про те, що вигулювати собак можна лише у спецмісцях.

На звернення реагують відписками

Ще у 2016 році на сайті міської ради з’явилася петиція про створення майданчику для вигулу та дресирування собак у Раковому. Звернення набрало лише 40 голосів з 500 необхідних. Автор петиції Вадим Бойчук розповідає наступне:

Відео дня

- Ми живемо в мікрорайоні Раково. У більшості мешканців нашого району є домашні тварини. Для власників собак існує велика проблема з вигулом тварин. Традиційно вже склалось, що всі собачники з тваринами зустрічаються в одному і тому ж місці, на майданчику неподалік будинку №6 по вулиці Гарнізонній, біля березового гаю. В нас виникла ідея облаштувати на цьому місці закритий, безпечний для тварин і людей, майданчик для вигулу та дресирування собак, узаконити його належним чином та обладнати необхідним приладдям. Передбачається, що функціонування майданчику покращить санітарний стан мікрорайону, прилеглих територій та забезпечить безпеку та здоров’я людей. Підтримайте нашу ініціативу, - йдеться у тексті звернення.

В управлінні житлово-комунального господарства відповіли, що мікрорайон Ракове знаходиться на балансі КЕВ, а тому проблему мають вирішувати саме вони.

У квітні минулого року хмельничанка Катерина Петрухіна розмістила петицію про необхідність створення майданчику для вигулу собак на Озерній. Однак звернення підтримали лише 87 осіб. Наводимо текст петиції:

- Більшість людей вигулює своїх собак чи на дитячих майданчиках, чи стадіонах, або під вікнами в людей. У всіх розвинених країнах давно практикують майданчики для вигулу собак. Створення огороджених майданчиків буде вигідним людям, які бояться що їх чи їхніх дітей покусає собака, що бігає без повідка. З іншого боку, власники собак зможуть пускати своїх тварин побігати і не хвилюватись, що тих зіб'є машина чи вони когось вкусять або втечуть. Зараз діє закон, який зобов'язує власників вигулювати собак на майданчику, але на практиці майданчик лиш один на Гречанах і зрозуміло, що з інших районів туди ніхто свого улюбленця не поведе. На благо устрій такого майданчика потрібно зовсім мало грошей - всього лиш ділянка (навіть з деревами) і сітчастий паркан. Для початку можна створити такий майданчик на Озерній. Після вдалого експерименту можна буде створювати такі майданчики у всіх районах міста.

На звернення в УЖКГ повідомили, що ділянки під облаштування майданчиків для вигулу собак наразі лише шукають.

Вільних ділянок поки нема

Надворі вже 2019, а місць для вигулу собак у Хмельницькому досі не знайшли. Чи з’являться таки у місті зони, де можна буде вигуляти домашнього улюбленця, ми вирішили дізнатися в управлінні ЖКГ Хмельницької міськради.

- В першу чергу, цим має займатися департамент архітектури та містобудування. Вони мають визначити ділянки, а потім нам нададуть їх перелік. Тоді ми вже візьмемось до облаштування, - сказала начальниця відділу благоустрою управління ЖКГ Тетяна Циб.

Начальник управління житлово-комунального господарства Василь Новачок розповів про те, що як тільки з’являться ділянки, вони будуть готові взятися за їх облаштування.

- Наразі у місті немає жодної ділянки, виділеної на майданчики для вигулу. УЖКГ не займається виділенням ділянок. Якщо нам скажуть “Ось вам 20 ділянок, облаштовуйте їх”, тоді можна буде говорити про щось конкретне, - зауважив Василь Новачок.

Отож, з вирішенням проблеми вигулу тварин доведеться ще почекати. Попри запевнення представників влади, що робота за цим напрямком проводиться, зараз все залишається у вигляді ініціатив та планів. Тому, чи вирішать проблему, покаже час. Слідкуйте за оновленнями та життям Хмельницького на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    Зобов'яжіть власників вусолапохвостих облаштувати спеціальні місця, де їх улюбленці зможуть погуляти і справити свої потреби. Раз вистачило грошей на недешеве задоволення з придбання, уходу і утримання чотирилапого, хай вже розщедряться на майданчики.

    А то на майданчиках і прибудинкових територіях, в пісочниці, як зійшов сніг, стало видно всі "сліди" від чотирилапих, , власники яких не дуже переймаються прибиранням за своїми улюбленцями. А це вже бридко!!! З дітьми нема як погуляти, зісрано і зісцяно, смердить..  

    А пикаті власники насміхаються, доведи що то їх пес настарався!!!
  • Сергей Попович

    Це не остання, це одна із них і не менш важлива аніж інші.
  • Андрій Сергійович

    Усі проблеми в місті вирішені.... Ця вже мабуть остання...
  • Андрій Сергійович

    Головна проблема в місті?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up