По всій Україні ввели обмеження через коронавірус

По всій Україні ввели обмеження через коронавірус
Фото ілюстративне
  • Уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні. 
  • Чи буде карантин у навчальних закладах та чи скасують масові заходи, дивіться далі.

Сьогодні, 11 березня, на засіданні Уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні  та для недопущення поширення COVID-19. Про це повідомляє "Урядовий портал".

  • "Кабміном запропоновано введення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також заплановано введення карантину в навчальних закладах строком на три тижні", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Кабмін виділить 100 мільйонів гривень на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення держрезерву. 

Якщо введення обмежень щодо масових заходів уряд тільки пропонує, а введення карантину лише запланував, то є одне чітке рішення:

Відео дня

«Задля виконання цього рішення до 1 червня заборонити експорт товарів протиепідеміологічного призначення, щоб гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення», – йдеться в повідомленні.

Раніше народна депутатка Вікторія Сюмар повідомляла у Фейсбук, що на засіданні уряду вже прийняли чітке рішення щодо введення карантину та обмеження масових заходів. Зокрема вона написала наступне:

Карантин ввели. Від завтра на три тижні. До 3 квітня.

Він передбачає:
- закриття навчальних закладів
- заборону масових зібрань понад 200 осіб. Це стосується і спортивних заходів (які можуть без глядачів відбуватися, і культурних заходів. Засідання Верховноі ради лишили)
- закриття авіасполучення з деякими країнами.

Також буде закрита більша частина КПП. З 219 лишиться 49. Прем’єр каже, що там обладнані місця для карантину.

Як бачимо, офіційне повідомлення Кабміну та інформація від народної депутатки дещо відрізняються. Тому точно сказати чи буде карантин й чи запровадять обмеження, поки не можна. Для цього має з'явитися саме розпорядження уряду.

Щодо ситуації у Хмельницькому, то раніше ми повідомляли. що в департаменті освіти не планували введення карантину. Так нам говорили ще до засідання уряду. А от чи будуть введені обмеження у місті чи області, поки невідомо. Про це мали б розповісти під час брифінгу в Хмельницькій ОДА. Він був запланований на 15:00. Але його поки перенесли на невизначений термін.

Нагадаємо,  за даними ВООЗ, станом на ранок 11 березня 2020 року світі зареєстровано 119 132 випадків захворювання COVID-19. Померло 4284  людей. Зокрема у Європі зареєстрували 18 057 хворих. Найбільша їх кількість в Італії - 10 149 осіб. Там через епідемію ввели карантин.

В Україні наразі зафіксували 1 випадок захворювання на COVID-19. Як уточнили у МОЗ, загалом за весь період Центр громадського здоров’я України отримав 43 підозр про захворювання. Наразі 1 зразок ще перебуває на стадії дослідження, 41 зразок отримав негативний результат.

Через коронавірус ввели обмежувальні заходи у Чернівцях. Адже саме там виявили хворого. Окрім цього, напередодні крім Чернівців посилені заходи ввели ще кілька регіонів. Серед них сусідня Тернопільщина та Київ.

Чи будуть вводити карантин та обмежувальні заходи у Хмельницькому наразі невідомо. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua

У МОЗ радять дотримуватися стандартних рекомендацій для профілактики захворювання:

Читайте також:

Через коронавірус МАУ скасувала деякі рейси до 16 країн світу: що слід знати пасажирам

Результати перевірки на коронавірус у хмельничанина

Чи готовий Хмельницький до коронавірусу (ВІДЕО)

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Сіма

    Тимошенко найкраще боролась із вірусами. Тоді смертність від грипу була найнижчою за всі роки Незалежності.
  • Так де ж відповідь на всі "чи"???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up