Коронавірус та карантин: новини 3 травня (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Коронавірус та карантин: новини 3 травня (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
Фото ілюстративне
  • Карантин продовжується, а дані по COVID-19 постійно змінюються.
  • У цій новині ми зібрали найцікавішу та найсвіжішу інформацію про коронавірус.
  • Слідкуйте за новинами разом із vsim.ua. 

Карантин, самоізоляція, обсервація, COVID-19 — ці слова нині постійно на слуху. Щоправда, новин про це  настільки багато, що іноді голова йде обертом. Ба більше, інколи вкрай важко зрозуміти де правда, а де черговий фейк.

Саме тут ми збираємо найактуальніші новини про події в Хмельницькому, Україні та світі, пов’язані із COVID-19. Новина динамічна і постійно оновлюється. Слідкуйте за оновленнями та будьте у курсі найактуальніших подій.

Новини 3 травня

Відео дня

16:30 - Міністерство охорони здоров'я України просить не додавати медичним працівникам роботи новими випадками зараження коронавірусом і ще трохи потерпіти карантинні обмеження. Відповідний заклик МОЗ розмістило у Facebook.

  • "Ми часто скаржимося, що втомилися сидіти вдома, носити маски, що маємо відмовитися від розваг на період карантину. Кожного дня тисячі медиків працюють у складних умовах. Ризикуючи власним здоров’ям, вони рятують інші життя. Цілодобово у захисних костюмах та окулярах, забуваючи про втому та власні тривоги. Вони не нарікають і не зупиняються. Допоможіть медикам! Побудьте вдома ще трохи", - закликали у МОЗ.

15:40 - Протягом доби в Україну евакуаційними рейсами прибули понад 550 пасажирів. Під час проведення температурного скринінгу ознак захворювання на коронавірусну інфекцію серед осіб, що повернулися в країну, не виявлено. Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

15:00 - в МОЗ назвали області з найвищими темпами поширення COVID-19 на сьогодні. Серед лідерів за кількістю нових випадків зараження коронавірусом наразі дві сусідні з Хмельниччиною області. 

14:00 - під будівлею Офісу президента активісти та представники малого й середнього бізнесу протестували проти жорстких карантинних обмежень, які залишили їх без роботи. Про це повідомляє hromadske.

13:00 - у Рівненській області "закрили" ціле село через спалах коронавірусу. У селі Познань в Рокитнівському районі встановили контрольно-пропускний пункт та обмежили пересування по населеному пункту. Про це повідомили на сайті Рівненської облдержадміністрації.

12:30 - у МОЗ повідомили:

  • За минулу добу зафіксовано 502 нові випадки коронавірусної хвороби, зокрема захворіли 58 дітей та 75 медичних працівників, госпіталізовано 113 осіб.
  • За останні тижні кількість ПЛР-тестувань збільшилася з 700 до майже 7000 тестувань на добу. У найближчих планах — збільшення кількості тестувань до 10 тисяч.
  • Вжиті карантинні заходи дали очікуваний результат та дозволили уникнути найгіршого сценарію розвитку подій. В Україні не існує серйозних спалахів, які б могли негативно позначитися на здатності системи охорони здоров'я надавати медичну допомогу.
  • Виходячи з сьогоднішньої ситуації, планується пом’якшення карантину вже починаючи з 11 травня. Це буде стосуватися дозволу на прогулянки в парках, відкриття магазинів, салонів, перукарень тощо, але за умови дотримання визначених санітарно-гігієнічних вимог.
  • Розпочато процес відновлення як інфекційної служби, так і протиепідеміологічної служби, які були майже зруйновані.

11:40 - у Хмельницькій області зафіксували ще один летальний випадок у результаті захворювання на COVID-19. В Хмельницькій інфекційній лікарні помер 67-річний мешканець Кам'янець-Подільського району., у якого було підтверджено коронавірус.

11:00 - в Хмельницькій області зафіксували 116 випадків коронавірусної хвороби. Новий випадок COVID-19 підтвердили у священника з міста Нетішин. Пацієнт лікується амбулаторно.

10:00 - у Міністерстві закордонних справ України заявили, що у Королівстві Швеція помер український громадянин від нової коронавірусної хвороби. Про це повідомляє ТСН з посиланням на директора Департаменту консульської служби МЗС України Сергія Погорельца.

9:30 - в Україні підтвердили 11 913 випадків COVID-19. З них 502 протягом останньої доби.

На амбулаторному лікуванні 8 348 пацієнтів, з них 680 дітей та 1 924 медпрацівники.

Усього потребували госпіталізації 3 565 осіб.  Внаслідок ускладнень, викликаних хворобою, померли 288 людей. Загалом 1 547 пацієнтів вже одужали.

8:00 - за останню добу у світі зареєстрували 83,257 нових випадків зараження коронавірусною інфекцією. Від ускладнень, спричинених хворобою, померли 5215 осіб. Про це пише УП з посланням на дані сайту Worldometers.

Очолює сумну першість за кількістю летальних випадків за останню добу США, там померла 1691 особа.

Загалом в усьому світі вилікувались 1 мільйон 120 тисяч людей.

7:00 - за минулу добу зареєстровано чотири нових випадки захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19 у Збройних Силах України. Про це повідомляє Командування медичних сил Збройних Сил України.

  • "На 07:00 3 травня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 49 осіб. Також за період пандемії одужали 30 осіб та 2 летальних випадки. На ізоляції (в тому числі самоізоляція) – 295 осіб. Кількість військовослужбовців, у яких закінчується ізоляція у найближчих три доби – 91 особи. За минулу добу зареєстровано чотири нових випадки захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19", - йдеться у повідомленні.

Головне за 2 травня

18:00 - у Хмельницькій області зафіксували вже 115 випадків COVID-19. З них: 27 людей одужали, 5 - померло. Нових лабораторно підтверджених випадків захворювання за сьогодні - 16.

Нові випадки зафіксували: у Старосинявському районі (пацієнта госпіталізовано до ХІЛ), Кам‘янець-Подільському районі (5 осіб з числа контактних, лікуються амбулаторно), м.Нетішин (4 особи з сім‘і лікаря, 5 осіб з сім‘і священника, 1 особа з числа контактних, лікуються амбулаторно).

17:00 - на Хмельниччині є 99 підтверджених випадків COVID-19. За цю добу додалось ще 14 підозр на захворювання, з яких двоє дітей та один медпрацівник. Як повідомляють у прес-службі Хмельницької обласної ради, ситуація по районах виглядає так: 

м. Нетішин – 6, м. Хмельницький – 3, у Волочиському районі – 2, Теофіпольському, Чемеровецькому та Кам’янець-Подільському районах – по 1.   Також госпіталізовано 3 людини, на амбулаторному лікуванні перебуває 11 хворих (2 дітей, 1 медпрацівник).

9:00 - в Україні підтвердженими є 11 411 випадків COVID-19, з них 550 зафіксували лише за минулу добу. Захворювання підтвердили у 771 дитини і 2250 медиків.

7960 осіб лікуються амбулаторно 279 людей померло, з них 17 медпрацівників. Серед померлих переважають особи віком від 50-ти років (86%). 1498 пацієнтів одужали, з них 335 медиків. Підтверджених випадків: У Хмельницькій області — 98 * (27 одужали).

- в інфекційній лікарні Хмельницького перебуває 52 хворих . 26 осіб є хворими на COVID-19, з яких двоє хмельничан, а 24 людини – мешканців районів області. За інформацією прес-служби Хмельницької міської ради, ще три людини мають підозру на COVID-19.  Хворих із пневмоніями в інфекційній лікарні - 37, в міській лікарні - 2, в міській дитячій - 3.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:41 У Хмельницькому затримали двох юнаків з наркотиками, – поліція 15:51 Кам’янчанин лаявся на стареньку матір і отримав за це вирок 15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up