Куди хмельничанам подіти опале листя, гілки та траву

Куди хмельничанам подіти опале листя, гілки та траву
  • Дехто таке сміття спалює чи несе до найближчого смітника.

  • У міськраді пояснили, як правильно його позбутися.

З приходом осені хмельничани беруться до прибирання своїх подвір’їв. Містяни збирають опале листя, суху траву та гілки. Після цього долю «зеленого» сміття вирішують по-різному, наприклад, спалюють або несуть до найближчого контейнерного майданчика.

Палити та нести на смітник листя, траву й гілля не радять у Хмельницькій міській раді. Адже дим від зелені може сильно нашкодити здоров’ю. Особливо коли рослини обробляли хімічними речовинами. Крім того, через багаття може виникнути пожежа. А забирати зелень з контейнерних майданчиків не має права «Спецкомунтранс», адже це не включено до вартості послуги з вивезення сміття.

Що ж робити з зібраним сміттям. У міськраді пропонують кілька варіантів. Один з них компостувати в компостній ямі на власній ділянці. Також можна вивезти листя на полігон побутових відходів «Спецкомунтрансів». Відходи від фізичних осіб приймають безкоштовно. Також можна замовити машину, яка вивезе сміття на полігон.

Відео дня

Вивезти гілля можна на власному транспорті, замовити у сторонньої фірми або «Спецкомунтрансу». Комунальне підприємство також вивозить гілки від приватних будинків за графіком, який роздали мешканцям приватного сектору. Роблять це у перший тиждень кожного місяця. У повідомленні міськради зазначають, що гілля для прийому потрібно підготувати: сформувати в’язанки з довжиною гілок 0,8 — 1,2 метра. Приймають гілки також безкоштовно.

У міськраді також нагадують, що спалювання будь-якого сміття на території Хмельницького заборонене. За це громадян можуть штрафувати на суму від 340 до 1360 гривень, а посадових осіб та підприємців — на суму від 850 до 1700 гривень.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up