Курсанти з посмішками, матері зі сльозами: якою була присяга прикордонників у Хмельницькому (ФОТО, ВІДЕО)

Курсанти з посмішками, матері зі сльозами: якою була присяга прикордонників у Хмельницькому (ФОТО, ВІДЕО)
  • Лави прикордонників поповнили 401 першокурсник.
  • Серед новоспечених курсантів випускники військових ліцеїв, майстри спорту та учасники бойових дій на Сході.
  • На плацу їх з величезними букетами та зі сльозами радості вітали батьки, друзі та кохані.
  • Як це було, дивіться у фото.

З піснями, квітами, дзвінким сміхом та рясними сльозами вітали сьогодні, 7 вересня, на плацу прикордонної академії новоспечених курсантів. Для них цей день особливий і хвилюючий. Вперше в житті вони зачитали військову присягу та пообіцяли захищати і боронити кордони України. 

Цьогоріч лави прикордонників поповнили 401 першокурсник. З них 67 дівчат. Приїхало молоде поповнення із різних куточків України. Є представники 24 областей. Також серед курсантів можна побачити випускників військових ліцеїв. В цьому році їх 152. Є й ті, хто вирішив піти на військову службу ще з дитинства. Ті, хто змалку знає, як це бути військовим, адже перед своїми очима вони щодня бачили достойний приклад. 

До академії цьогоріч вступило 48 курсантів, які стали продовжувачами військових династій своїх батьків та родичів. Серед поповнення академії 28 кандидатів та майстрів спорту. А троє майбутніх офіцерів-прикордонників проходили військову службу у зоні ООС. 

Відео дня

  • Я хочу гідно служити українському народові та охороняти свою державу, -так курсант Олександр Кузьмін прокоментував свій вступ до академії. 

Хлопець з родини військовослужбовців. Його мама і тато поклали значну життя служінню державі. А дядько також прикордонник, саме його прикладу і послідував Олександр. Юнак з дитинства мріяв про зелений берет. Каже, що перші місяці на навчальному полігоні, було не складно, бо він знав на що йде і був готовий до труднощів. 

Поки курсанти складали присягу, важко було не помітити хвилювання матерів. На їхніх очах блистіли сльози і слова давалися важко.

  • Сьогодні присягу складає моя донечка. Я не можу стримати сліз у такий момент, дуже пишаюся нею. Хочу побажати всім мамам терпіння, а дітям мирного неба, - сказала мама однієї із першокурсниць Олена Рубієвська.

Перед батьками та першокурсниками показали феєричний виступ плац-параду. Їх привітали посадовці та керівництво академії. Сьогодні після урочистої частини вони вперше за місяць залишать стіни академії. Курсантів відпустять поспілкуватися із рідними, а вже з понеділка на них чекають службові будні в прикордонній академії. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:51 Кам’янчанин лаявся на стареньку матір і отримав за це вирок 15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up