“Лавандове поле” на Хмельниччині назбирало більше 30 тисяч на ЗСУ (ФОТО)

“Лавандове поле” на Хмельниччині назбирало більше 30 тисяч на ЗСУ (ФОТО)
Тут і далі фото зі сторінки Світлани Ясенчук

Мешканці одного із сіл влаштовували благодійні фотосесії в лаванді та ярмарку, де продавали пахучі букетики. Всі виручені кошти передали на допомогу бійцям Збройних Сил. 

На Шепетівщині нещодавно влаштували справжній лавандовий бум. Мешканці Старого Кривина створили в селі невеличке лавандове “поле” з альтанкою. Для цього ще торік на осінньому ярмарку назбирали грошенят, купили дошки та загородили огорожу для квітів. 

Цьогоріч вирішили долучитися до добрих справ та допомогти бійцям. Для початку організували благодійні фотосесії в лаванді. А всі виручені кошти передавали в місцевий "Жіночий батальйон".

“Робимо рекламу і запрошуємо усіх на фотосесії. Як результат — 5 000 гривень доходу, які передали в “Жіночий Батальйон”, — розповідає місцева мешканка Світлана Ясенчук

Відео дня

Перецвівші квіти згодом зрізали, зв’язали з них букетики та повезли продавати до Нетішина. До цієї справи охоче долучилися навіть найменші волонтери. 

“Продаємо. Наш чотирирічний козак Лев Шиляєв (по сільському, то онук Махмета Олега) та чарівні дівчатка з Нетішина — Віка, Злата з 2-ї школи та Марійка допомогли зібрати 15 130 гривень, які теж передали в “Жіночий батальйон” на закупівлю медикаментів в госпіталь”, — звітує пані Світлана. 

“Лавандовий ярмарок” мав успіх, а квіти ще мали, тож вирішили повторити. Цього разу збирали кошти на генератор артилеристам з Хмельниччини. 

“В суботу зранку гарна погода і ми знову шуруємо продавати лаванду. Під вечір маємо 12 000 гривень, які передали волонтерці на генератор нашим артилеристам, які мочать русню”, — каже Світлана. 

А один букет та сплетений місцевою мешканкою брелок з тризубом навіть передали військовим. Кажуть, аби ті “поставили в пробитому бункері старого дурнуватого маразматика”. 

В підсумку жінки зі Старого Кривина назбирали 33 130 гривень. А працівниці місцевого Будинку Культури запланували згодом створити з сухої лаванди різні аромамішечки та ляльки мотанки. 

“То вже буде нова історія. Наближаємо перемогу як можемо і чим можемо! Настане день і про війну вже згадаємо в минулому”, — вангує в дописі Світлана Ясенчук. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • Олег Мельничук

    Цікаво кіко стоє лаванда підкажіть будь ласка
  • Оля Паламарчук

    Великі молодці👍
  • Віктор Гук

    Це в нас в щидрові?🤔

    Віктор Гук reply Віктор Гук

    Shinderyk Natalia Зрозумів

    Shinderyk Natalia reply Віктор Гук

    Віктор Гук в Головчинцях
  • Тетяна Сюткіна

    Молодці

keyboard_arrow_up