Лише 10 церков на Хмельниччині офіційно перейшли до ПЦУ від початку 2023 року (СПИСОК)

Лише 10 церков на Хмельниччині офіційно перейшли до ПЦУ від початку 2023 року (СПИСОК)
Свято-Покровський храм
  • Натомість 7 храмів в обласному центрі приховують, що належать до рпц. 

  • Серед них є ті, в яких пройшли протести проти УПЦ (мп) та проголосували за перехід до ПЦУ. 

В Україні ведуть Реєстр церков московського патріархату. Про це йдеться на сайті Опендатабот. З моменту останнього оновлення наприкінці минулого року реєстр зазнав певних змін. У 2023 році приналежними ПЦУ стали ще 63 українські релігійні організації. А всього від початку повномасштабної війни та до кінця 2022 року до Православної Церкви України офіційно перейшло 214 релігійних громад.

Майже третина церков, що змінили свою приналежність, знаходиться на Київщині — 20 храмів. У ТОП-3 також потрапили Хмельниччина та сусідня Вінниччина. Тут по 10 релігійних установ, що офіційно перейшли до Православної Церкви України від початку року.

Які церкви перейшли до ПЦУ від початку року:

  • Відео дня
    /li>

Також на сайті Опендатабот вказані церкви, які приховують, що належать до рпц. Там зазначено, що “УПЦ (мп) фактично є частиною російської православної церкви та має назву Київська митрополія Української Православної Церкви. Дана приналежність, попри заяви представників УПЦ означає, що така релігійна організація фізично, матеріально та духовно контролюється рпц”. Ми обрали з переліку лише ті храми, які знаходяться в Хмельницькому.

Приховують, що належать до рпц:

Нагадаємо, за останній тиждень в храмах на Вайсера та Шухевича відбулися збори парафіян. Вони проголосували за перехід церков до ПЦУ.  Зазначимо, після того, як парафіяни голосують за перехд до ПЦУ слід затвердити це документально та офіційно. 

Відслідкувати кількість релігійних установ, пов’язаних з країною-агресором, можна на сторінці Реєстру церков московського патріархату.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олекса Шумейко

    Це 10 церков з більш ніж 800, які займаються підривною діяльністю на Хмельниччині. Хмельничани, наша русофобія не достатня і її потрібно підсилити і московських попів потрібно гнати підсрачниками до хутір михайлівського.

keyboard_arrow_up