Люди жалілися: на Кам’янеччині стерилізували бездомних собак

Люди жалілися: на Кам’янеччині стерилізували бездомних собак
Світлини зі сторінки Новоушицької громади
  • Тепер чотирилапі безпечні й зі спеціальною ідентифікаційною кліпсою.

У Новій Ушиці, що на Кам’янеччині, люди жалілися на бездомних собак. Мовляв, наплодилося їх, інфекцію розносять, лячно.

За допомогою Новоушицька селищна рада звернулася до Міжнародного благодійного фонду ТОВ «Чотири лапи Україна», з якими мала укладений меморандум про співпробітництво.

Відео дня

Волонтери приїхали, 20 чотирилапих зловили, стерилізували, вакцинували, почепили кліпсу з ідентифікаційним номером й повернули до громади. І все то задарма.

У майбутньому, запевнили, чисельність хвостатих не зростатиме. Крім того, безпритульні собаки тепер не будуть джерелом поширення інфекцій.

Власникам же домашніх тварин, у Новоушицькій селищній раді вкотре наголосили на необхідності дотримання Правил їх утримання. Зокрема: виводити собак за межі квартири, території подвір’я, тощо, дозволяється лише на повідку, а потенційно небезпечних собак та собак, що визнані небезпечними, обов’язково на короткому повідку (не більше 1,2 м) і в наморднику.

В іншому випадку, акцентували, громадяни притягатимуться до відповідальності за статтею 154 (Порушення правил утримання собак і котів) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олег Левандовський

    Собака кусає не тим місцем, що стерилізують.

keyboard_arrow_up