Власник вівчарки, яка покусала жінку, заплатить 37 тисяч компенсації

Власник вівчарки, яка покусала жінку, заплатить 37 тисяч компенсації
Фото ілюстративне
  • Собака напала на жінку, коли та проходила повз приватного подвір’я. 

  • Рани були настільки глибокі, що потерпілій довелось пролежати в лікарні 3 тижні. 

  • Вона подала в суд на господаря пса. 

Пригода трапилась у серпні минулого року. Хмельничанка проходила повз приватної садиби в одному із мікрорайонів. Із подвір’я вибігла німецька вівчарка та напала на жінку. Пес вкусив її кілька разів за руку.  

Рани були настільки глибокі, що їх довелося лікувати стаціонарно. Жінка провела у міській лікарні жінка три тижні. Вона пережила шок під час нападу та тримала шрами на руці. Потерпіла витратила на медикаменти більше 6400 гривень. Тож, залишивши медзаклад, подала на господаря пса до суду. 

Власника вівчарки суд визнав винним у порушенні правил утримання собаки, та наклав на нього штраф, інформують у Хмельницькому апеляційному суді. Однак, після цього постраждала подала до суду ще й цивільний позов. Жінка просила стягнути з хазяїна чотирилапого 6435 гривень майнової шкоди, ще 70 000 гривень – моральної та на додачу судові витрати.

Відео дня

Її позов задовольнили частково: стягнули з відповідача 6435 гривень майнової, 25 000 гривень моральної шкоди та 6 000 гривень витрат на правничу допомогу.

Власник собаки не погодився із вироком та подав апеляцію. Він зазначив, що на момент нападу вівчарки була безробітна, тож травми не вплинули на її роботу. А розмір витрат вважав завищеним. 

Але суд апеляцію відхилив. Адже від нападу собаки хмельничанка отримала важку психологічну травму та перенесла хірургічне втручання, багаторазові медичні процедури, зазнала стресу, страху, безсоння, побоювання за своє здоров`я.

Відтак колегія суддів залишила його апеляційну скаргу без задоволення, а рішення суду першої інстанції – без змін.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Valentina Bondaruk

    Таке саме трапилося у Хмельницькій області Славутського  району в селі Кам'янка.тільки собака повалила жінку на землю і почала кусати ноги.жінка довго пролежала в лікарні.потім лікувалася дома.Витрат було дуже багато,але жінка ні на кого не подавала в суд.Зараз ця жіночка живе в Іспанії,з ногою у неї на жаль погано.Я ДУЖЕ ХОТІЛА БИ ЩОБ ЦЕ ВСЕ ПРОЧИТАЛИ ВЛАСНИКИ ВІВЧАРКИ.МОЖЛИВО ЇМ СТАНЕ СОРОМНО,ЧИ МОЖЕ ТРІШКИ ПОДУМАЮТЬ ЯК ВОНИ ВІДНЕСЛИСЯ ПО ТАКОМУ ВИПАДКУ.
  • Діма Бренчук

    Ще й апеляцію подавав?
    Мало присудили - не 25 000, а 100 000 треба було, щоб всім іншим було наукою.
  • Анна Кротенко

    Уікаво а що приватне подвір‘я було відкрито і пес відв‘язаний? Як таке допустимо Чи він перескочив паркан?
  • Дмитрий Дмитрович

    Слідкувати треба за собаками, кончені люди, садити їх треба за таке, а якби насмерть загризла б людину

keyboard_arrow_up