У Хмельницький знову приїхав пес Патрон. Навіщо

У Хмельницький знову приїхав пес Патрон. Навіщо
Світлини зі сторінки Хмельницько міської ради та відкритих джерел
  • Легендарний пес-сапер завітав на відкриття стінопису, присвяченого йому ж.

Патрон - знову у Хмельницькому. Цього разу легендарний пес-сапер завітав на відкриття власного муралу.

Зображення чотирилапого, який  від початком повномасштабної російсько-української війни спільно з чернігівськими рятувальниками відважно розміновує території від ворожих вибухівок, волонтери громадської організації «Українці майбутнього» нанесли на стіну поруч з приміщенням міського управління охорони здоров’я, що на вулиці Грушевського, 64.

Відео дня

«Патрон є найвідомішим собакою не лише всієї країни, а й усього світу, - констатувала очільниця ГО «Українці майбутнього» Вероніка Гоїк. - Він є символом того, що тваринка теж може бути героєм».

Стінопис Патрону, судячи з його емоційної реакції, дуже сподобався.

Попозувавши й познимкувавшись із дорослими й малими фанатами, прийнявши смачну кісточку-іграшку в дарунок та прогулявшись святковим містом, спільно з господарем, підполковником служби цивільного захисту, начальником частини піротехнічних робіт ГУ ДСНС України у Чернігівській області Михайлом Ільєвим зірковий пес рушив до торговельного центру «Дитячий світ». Там мав виконати ще одну вельми важливу просвітницьку місію.

У тандемі з надзвичайниками знаний чотирилапий сапер довгенько роз’яснювали хмельничанам і гостям міста правила поведінки із небезпечними предметами, демонстрували різні види вибухових предметів.

Люди фотографувалися, брали зі задоволенням листівки. А найменші ніяк не могли натішитися Патроном, у якого для них знайшлися різноманітні тематичні розваги.

Що ж, легендарний пес-сапер поїхав, але …зоставив у Хмельницькому свого двійника. Тож, коли засумуєте, підіть та привітайтеся.

До слова, Патрон там не сам. Ще влітку за цією ж адресою волонтери в рамках проекту «Відважна Україна» створили стінописи зі зображенням військового на передовій, рятівника з дитиною на руках і бойового медика.

Мурали-присвяти зачіпають око і на вулиці Проскурівського Підпілля на стіні поруч з міським управлінням соцзахисту населення. На одному - дідусь з онукою. Його присвятили  українським родинам, які через війну змушені були розділитися. На іншому - дівчинка з колоском. Стінопис присвячено дітям, які в умовах війни теж стали мужніми героями і усіма силами допомагають наблизити перемогу.

Загалом у Хмельницькому волонтери планують створити 12 муралів на підтримку українських людей, які є сучасними героями.

ДОВІДКА.
Патрон народився в 2019-му.
Порода – джек-рассел-тер’єр.
Собака-винюхувач вибухівки.
Патрон почав нести службу у ДСНС у віці 6 місяців, до квітня 2022-го йому виповнилося 2,5 роки.
За даними ДСНС, до 19 березня Патрон допоміг виявити понад 90 вибухових пристроїв, встановлених російськими військами. За цей досить короткий час став улюбленим героєм для дорослих і дітей.
Патрона називають талісманом загону піротехніків, які займаються розмінуванням територій у Чернігівській області.
Перші публікації про пса з'явилися 15 березня 2022-го.  
Разом із врятованою з сьомого поверху зруйнованого будинку кішкою,  яка провела у ньому без води і їжі близько двох місяців, пес Патрон став символом незламності українського народу у боротьбі з російськими окупантами.
Має власну сторінку в Instagram, на 28 червня 2022-го кількість підписників досягла більше 319 тисяч.
8 травня Володимир Зеленський нагородив Патрона медаллю «За віддану службу», а його господаря Михайла Ільєва — орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (29)
  • Валентина Мовчан

    Яке щастя привалило.
  • Дімон Ден

    Засуньте того патрона взадницю зеленьському хай ним він тішиться.
  • Oleksandr Kravets

    😊
  • Таня Богдан

    Навала кацапів скоро знов буде вчіться володіти зброею ,а песик це символ теж війскових ,тому керує песиком -Війсковий ,де він?????

keyboard_arrow_up