Максим загинув, коли йому було 21. Іменем героя у Хмельницькому назвали потяг

Максим загинув, коли йому було 21. Іменем героя у Хмельницькому назвали потяг
  • Максиму було всього 21, коли він підірвався на розтяжці біля Мар’їнки.
  • Посмертно герой отримав звання почесного громадянина Хмельницького.
  • Сьогодні, 11 березня, на честь Максима Яровця назвали ще й потяг.

Йому було всього 21 рік… Юний, з глибокими переконаннями та стійкими життєвими поглядами. Саме таким був молодий військовий із Хмельницького Максим Яровець. Після Одеської військової академії хлопець відразу пішов на війну. Йому доручили командування ротою глибинної розвідки 130-го окремого розвідувального батальйону “Захід”. У списку підлеглих - понад 100 солдатів. Дорослі, досвідчені та “бувалі” - всі вони плакали, як діти на похороні молодого героя. 

5 жовтня 2016 року Максима Яровця, військового під позивним “Скіф”, не стало. Під час виконання бойового завдання молодий командир підірвався на розтяжці. В останню путь героя проводжало все місто. У нього залишилися батьки та молодша сестра. Рідні досі з плачем згадують останні розмови із Максимом. Не забувають про Максима і хмельничани. На його рідній школі № 18 в пам’ять про героїчного учня відкрили меморіальну дошку. А сьогодні, 11 березня, до Хмельницького вперше прибув іменний потяг “Героя Максима Яровця”. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Поки без іменних табличок та розпізнавальних знаків. Їх нанесуть ближче до вечора на поїзд №138/137, який курсуватиме за напрямком “Хмельницький-Лисичанськ”. О 17:23 потяг вперше рушить за маршрутом зі спеціальними табличками. Поки ж про особливість 138-го сповіщає лише гучномовець на вокзалі та урочистий марш. 

Завжди казав: “Мамо, у мене все добре”

Під його звуки не можуть стримати сльози схвильовані батьки Максима Яровця. На перон вони прийшли із портретом сина в руках. Батько не може вимовити й слова від переживань. А мама з тремтінням у голосі розповідає, яким був її синочок. 

Ідея назвати потяг ім’ям загиблого героя належить його другові Владиславу Бондарю. Мама Максима задує, що Владислав зателефонував їй і розповів про таку ідею. Родина погодилася на те, щоб потягу присвоїли ім'я їхнього сина.

"Сподіваюся, потяг буде таким зразковим, як був Максим"

В далекому 2012 році Владислав Бондар був провідником потягу “Хмельницький-Одеса”. Максим їхав на навчання і попросив у провідника чаю. З того часу хлопці стали товаришувати. Часто зідзвонювалися та ходили разом відпочивати. Владислав згадує, що Максим був дуже щирим та мудрим, незважаючи на свій юний вік.

Потяг “Хмельницький-Лисичанськ” складається лише із плацкартних вагонів. Їх виділила “Укрзалізниця”. Над ними, за словами Владислава Бондаря, провели колосальну роботу. Протягом 4 місяців замінили туалетні комплекси для пасажирів та перетягнули полиці. На цьому пасажирська компанія не планує зупинятися. Згодом до потягу додадуть ще й купейні вагони. Наразі працюють над їх облаштуванням.

Наразі це другий іменний потяг в пам’ять про героя російсько-української війни, який курсуватиме територією держави. Перший іменний потяг названий на честь Владислава Зубенка (юнак із Харкова, який загинув на війні у 2014 році). Він курсує сполученням Харків-Рахів та символічно з’єднує Схід і Захід України.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ирина Лямцева

    ЗЕМЛЯ ПУХОМ. ГЕРОЯМ СЛАВА!
  • Tamara Patlatiuk Yuzikova

    вічна пам'ять тим, хто загинув у російсько-українській війні (((
  • Слішевич Наталія

    .
  • Руслан Головій

    Вічна пам'ять герою, співчуття рідним
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up