Мама безхатьків зникла, а дітей з інтернату тестують: що відомо про випадок COVID-19 у Полонному

Мама безхатьків зникла, а дітей з інтернату тестують: що відомо про випадок COVID-19 у Полонному
Фото ілюстративне "Укрінформ"
  • Напередодні у Полонському районі підтвердили перший випадок COVID-19.
  • Хворобу виявили у дівчинки з інтернату, яку раніше привезли сюди з обласного центру.
  • Там дитина разом з сестричкою і вагітною мамою мешкала у наметі в чагарниках та жебракували. Де зараз матір дівчинки невідомо. 

 

Довгий час Полонне залишалося одним із тих небагатьох міст, яке вдало тримало оборону від коронавірусної хвороби. Але, напередодні, 16 травня, COVID-19 все ж зафіксували і тут.  Хворобу виявили у дитини з інтернату.

Як так сталося?

15 травня до будинку-інтернату "Щасливе дитинство" у Полонному доправили двох дівчаток 7 та 10 років з Хмельницького. Як виявилося, там діти жили просто неба. Разом із матір'ю, яка наразі вагітна, вони мешкали у холодному наметі в чагарниках поряд з річкою. Мама вела антигромадський спосіб життя. Діти раніше жебракували і навіть поміщалися в дитячі притулки. Але матір щораз їх забирала, обіцяла, що все буде добре, а згодом знову відправляла дітей жебракувати.

Відео дня
У Хмельницькому вагітна жінка з двома доньками жила в очереті. Подробиці шокуючої історії

До слова, ці дівчатка не єдині діти жінки, яких у неї забрали. Місяць тому в районі залізничного вокзалу в обласному центрі правоохоронці виявили хлопчика, який просив милостиню. Це був її старший син. Маму тоді знайти не вдалося. Дитину забрали, відмили та помістили в дитячий будинок “Щасливе дитинство” у Полонному. Сюди згодом потрапили і його молодші сестрички.

В однієї із дівчаток і виявили COVID-19. Діагноз підтвердився 16 травня, на другий день після прибуття діток до інтернату.

Який стан дитини?

Стан дівчинки задовільний, хвороба протікає безсимптомно. Наразі вона знаходиться в центрі соціально-психологічної реабілітації дітей міста Полонне. Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на начальницю Служби у справах дітей Хмельницької ОДА Ніну Магур.

  • "Коли їх знайшли, то відправили у Хмельницьку дитячу лікарню, там вони пробули добу їх обстежили, відібрали біоматеріал для дослідження. Далі працівники ювенальної поліції привезли їх у Полонне. Де перебуває мати дівчинки, в якої виявили хворобу, ми не знаємо. Вона пішла з лікарні коли дівчат забрали на обстеження. Відомо, що вона на передостанніх тижнях вагітності", - розповіла Ніна Магур.

Усіх дітей в інтернаті та персонал тестують

У дитячому будинку міста Полонне нині перебуває 23 дитини віком від 4 до 17 років. У закладі працює 9 дорослих. За словами Ніни Магур, всіх їх протестують ПЛР-методом на COVID-19.

Як вона зазначила, після прибуття до закладу дівчаток помістили в карантинну кімнату. Але, вони все ж контактували зі своїм братом, який перебуває у цьому закладі. 

  • "Тому було вирішено, що всі дітки і персонал пройдуть ПЛР-дослідження на COVID-19", - додала Ніна Магур.

Місце перебування матері дитини з COVID-19 - не встановлено 

Як повідомила "Суспільному" речниця ГУ НП області Інна Глега, вагітна, яка жила в очереті на вулиці Прибузькій, не мала при собі документів які б засвідчили її особу та документів на дітей. Особу жінки працівники поліції встановили лише з її слів. Жінка пообіцяла поліцейським поїхати на місце свого постійного проживання у Закарпатську область та привезти документи, які посвідчують її особу та документи на вилучених у неї дітей. Наразі у поліції немає точних даних щодо її місця перебування.

Читайте також: В Хмельницькій інфекційній лікарні 58 хворих на COVID-19: ранкова статистика по країні

 Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Сьогодні у Хмельницькому Сьогодні у Хмельницькому
Коментарі (12)
  • Віта Іськова

    Боже що вони вже сплітають
  • Наталия Петреченко

    Не зникла,нею просто ніхто не займається.Вона так і сидить на березі в наметі!

    Галина Гончарова reply Наталия Петреченко

    Наталия Петреченко  а як нею потрібно займатися??!!!

    Рябчук Наталія reply Наталия Петреченко

    Наталия Петреченко то ж написали ,що вона в інфекційній лікарні .
  • Людмила Верхомій

    Назва міста з великої літери!
  • Рябчук Наталія

    Вагітна зникла!? Як в наш час можна зникнути ,як маршрутки не їздять ?  Безсимптомний ковід це ващє пі.... і що тільки у однієї ,інша їла з іншої миски і спала за окремою ширмочкою?
    Клоуни !

    Василь Стінковий reply Рябчук Наталія

    Oksana Rudyk. То що у Чернівцях - брехня. В інфекційні відділення запхали навіть сердечників, для кількості, а мед персонал понабирали лікарняних і сидят дома, типу в ізоляції.По районах інфекційні відділення порожні.

    Павло Островский reply Рябчук Наталія

    Oksana Rudyk однозначно, что всё это придумали жидомасоны.

    Oksana Rudyk reply Рябчук Наталія

    Рябчук Наталія та да

    Рябчук Наталія reply Рябчук Наталія

    Oksana Rudyk там є уже продовження ,но то уже без коментарів!
    Бо контакт з П.... неминучий...
    Шерлок нервово курить...

    Oksana Rudyk reply Рябчук Наталія

    Рябчук Наталія та брешуть, їм статистику замовили. Смішно дивитися, як знімали відео у Чернівцях у лікарні, одні до зубів у скафандрах, другий у халаті і масці заходить у палати з хворими, що самоубивця? Ось і стає питання хто це все придумав і навіщо?????

    ttt432 reply Рябчук Наталія

    Как неуловимый Джо... видимо не сильно нужна была.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:15 Вночі на Хмельниччині збили «шахед» 18:10 Вербна неділя 2024: традиції та заборони 17:20 На Хмельниччині попрощались з п’ятьма захисниками. Історії Героїв 16:30 На Хмельниччині військові та чиновники обговорили питання мобілізації Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 15:44 На Хмельниччині чоловік підпалив будинок разом із братом. Його засудили 14:50 Капелан з Хмельниччини отримав нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ 14:01 На Хмельниччині засудили водія, який пропонував патрульним хабар 13:11 За 2024 рік на Хмельниччині у ДТП з мотоциклами загинули та травмувалися 17 осіб 12:24 На Шепетівщині насмерть переїхали чоловіка, який лежав на дорозі, – поліція 11:38 На Хмельниччині відкрили меморіальні дошки чотирьом захисникам 10:46 У Хмельницькому водій влетів в автівку і втік з місця аварії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up