Вибухи на військових складах біля Ічні: хмельницькі піротехніки вирушили на допомогу

Вибухи на військових складах біля Ічні: хмельницькі піротехніки вирушили на допомогу
Вибухи в Ічні. Фото: informator.ua
  • В ніч на 9 жовтня  виникла масштабна пожежа на військових складах поблизу міста Ічня. Місцеве населення евакуювали.
  • У зв'язку із пожежею розгорнули штаб ліквідації надзвичайної події.
  • До ліквідації долучаться й хмельницькі піротехніки.

У ніч на вівторок, 9 жовтня, стало відомо про пожежу поблизу селища Дружба Ічнянського району. Там горіли складські приміщення військової частини А1479 Збройних сил України.

"О 03.30 надійшла інформація від начальника 6-го Арсеналу, що в районі населеного пункту Ічня, Чернігівської області стався вибух на технічній території. Масштаб уточнюється. Оперативно повідомлені всі відповідні служби та органи місцевої влади. Здійснюється евакуація людей. Розгорнуто штаб ліквідації надзвичайної події.", -  повідомляє Генштаб ЗСУ на своїй сторінці у Facebook.

У зв’язку з вибухом введені відповідні обмежувальні заходи по всій території області та вздовж державного кордону: закрито повітряний простір в радіусі 30 км, призупинено рух залізничного та автомобільного транспорту. Про ймовірні причини надзвичайної ситуації наразі не повідомляють.

Відео дня

Як повідомили у ГУ ДСНС у Хмельницькій області, вранці 9 жовтня хмельницькі піротехніки вирушили до Чернігівської області ліквідовувати наслідки надзвичайної ситуації на військових складах.

"... за сигналом "ЗБІР-АВАРІЯ" було піднято піротехніків Хмельницького Аварійно-рятувального загону спецпризначення. О 08:58 розрахунок у складі 5 піротехніків на 2-х одиницях техніки вирушив до місця події в розпорядження штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації".

Як повідомили у ДСНС України, станом на 11 годину, на території складу спостерігається пожежа та вибухи з різною інтенсивністю. Триває евакуація населення з зони можливого ураження. Евакуйовано 12 тисяч 300 осіб, залучено 35 автобусів. Інформація щодо жертв та постраждалих не надходила. Всього до ліквідації наслідків залучено 110 одиниць техніки та 500 осіб.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Вадим Плюта

    Чернігівська облась
  • Олег Жугда

    Самое главное что б , у нас в грузевице такого не произошло!
  • Vovka Novoseletskyi

    Може в Чернігівській???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up