Мати втратила сина, Хмельницький - Героя. Попрощались з 37-річним Юрієм Костюченком

Мати втратила сина, Хмельницький - Героя. Попрощались з 37-річним Юрієм Костюченком
  • Хмельницький попрощався з військовим, який загинув у боях на Сході. 
  • Захисника проводили в останню дорогу з молитвою і сльозами на очах.

Сержантові Юрію Костюченку було 37 років. На фото військовий з легкою посмішкою. Сьогодні, 5 травня, Хмельницький проводжав його в останню дорогу. Над труною плакали мама, брат і всі його близькі. 

“Юрочка, синочок ти мій”, - згорьована жінка схилилась над тілом сина. За плечі її притримують рідні. У ногах загиблого - десятки букетів квітів. На ритуальних стрічках написи: "від військової частини", а також "від взводу".

До ритуальної служби на Святослава Хороброго (раніше - Толстого) люди несуть червоні гвоздики і жовто-блакитні хризантеми. Хмельничани прийшли сьогодні віддати останню шану Герою. Попрощатись з Юрієм з позивним “Кіт” приїхали і багато побратимів. Сьогодні вони теж не стримували сліз. 

Відео дня


 

  • Великий смуток і горе прийшло в сім’ю Юрія 28 квітня. Він загинув як Герой...багато хто з українців не має цього героїзму, як мають ці воїни, які стоять на передовій. Це, на жаль, друга втрата із зведеного загону “Дика качка” на Хмельниччині. Сьогодні хоронимо Юрія, який носив позивний “Кіт”. Нехай Господь прийме душу його. Завтра, якби він був живий, то зміг б відсвяткувати День ангела. Бо завтра Юрія Переможця, покровителя всіх воїнів, - розповів священнослужитель.

Юрій Костюченко проходив службу в одній з військових частин Хмельницької територіальної громади. Пізніше воював у складі зведеного загону Збройних Сил України. Про чоловіка відгукуються позитивно. Кажуть, був хорошою людиною і справжнім мужнім воїном. 

  • Це був мій зять. Про нього можу сказати тільки хороше. Таким він був для моєї дитини, моєї дочки. У нього залишилась донька - вчиться в другому класі", - розповіла жінка. 

За словами мера Олександра Симчишина, від 24 лютого Хмельницький втратив 27 земляків. Всі вони загинули за Україну і її світле майбутнє. Загалом війна відібрала життя 63 захисників-хмельничан. 

  • Все щоб ми не говорили, не зарадить вашу біль. Тому що немає таких слів, якими можна було її хоч якось применшити. Нам так само болить, бо ми втрачаємо найкращих. Про Юрка, всі хто його знав, відгукуються тільки позитивно. Про нього говорять як про хорошу людину. Людину, яка брала на себе відповідальність. Людину, яка дійсно була захисником - захищала наше місто, нашу Україну і наших дітей, всіх тут присутніх і наше з вами майбутнє, - звернувся до рідних Юрія і присутніх Олександр Симчишин. 

Юрій Костюченко загинув на Сході 28 квітня. Слава Героям України!


Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (607)
  • Оля Денесюк

    Вічна пам'ять герою.Щирі співчуття рідним і близьким
  • Янка Трачук

    Вічна память героям
  • Світлана Олійник

    Вічна пам'ять Герою.Щирі співчуття рідним.
  • Zinaida Tarnovetskaya

    🙏🙏🙏

keyboard_arrow_up