“Нема сина - забрала клята війна”. У Хмельницькому попрощались з Вадимом Якимчуком

“Нема сина - забрала клята війна”. У Хмельницькому попрощались з Вадимом Якимчуком
  • Хмельницький провів в останню дорогу 32-річного Вадима Якимчука. 
  • Мама втратила єдиного сина, а Україна - ще одного захисника.

“Ти подивись, скільки людей прийшло провести тебе в останню дорогу, сонечко ти наше! Як жити без тебе, хто тепер подзвонить мені? Який день телефон мовчить - голоска не чути!”, - звертається заплакана матір до єдиного сина в труні, якого забрала війна. 

Разом зі згорьованою жінкою плачуть рідні, друзі і присутні. Сьогодні, 26 квітня, Хмельницький у скорботі. Хмельничани попрощались із загиблим військовим Вадимом Якимчуком. Йому було 32 роки і залишиться так навіки...

Прощання проходило у міській ритуальній службі на Толстого. Над труною, вкритою прапором України, схилились близькі. У ногах Героя - безліч синьо-жовтих квітів і вінків. “Від однокласників”, - читаю на одному з них. 

Відео дня

“Нема сина, нема… Забрала клята війна. Моя квіточка, моя ти рибонька”, - не перестає плакати матір захисника.

Священнослужителі читають молитви і проводять ритуальні обряди. Своє слово сім’ї військового каже і мер:

“Вже 25 наших земляків ми провели в останню путь після 24 лютого. Вже більше 60 наших земляків ми провели в останню путь з 2014 року. Усі вони віддали своє життя заради нас. Вадим захищав кожного з нас, захищав наших дітей. Щиро співчуваю родині. Повірте, ми знаємо як вам болить. Ми не можемо підібрати слів, щоб розрадити вашу біль. Таких слів немає”, - промовив Олександр Симчишин. 

Тим часом у приміщенні ритуальної служби ніде ступити. Після слів священника, люди починають нести квіти і прощатись з Героєм біля труни. Вже на вулиці стають навколішки, аби віддати шану загиблому військовослужбовцю. 

"Це мій похресник, золота дитина. Він служив півтора роки. Раніше був в АТО. Останніх два місяці боронив країну на передовій. Дітей в нього немає. Він один син у мами. Завжди привітний, дружній. Поважав родину. Зідзвонювався зі всіма. Нам дуже його буде не вистачати, дуже...", - розповіла хрещена Вадима пані Таміла. 

Вадим Якимчук загинув 20 квітня у Запорізькій області. Рідні кажуть, що він два місяці захищав Україну на передовій. 


Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1142)
  • Надежда Панчева

    Вічна світла пам'ять Герою України. Царство небесне.
  • Nataliya Petrysnena

    Слава Герою 💙 💛 😢
  • Лариса Литвинова

    Яке тільки горе.Співчуття родині
  • Тетяна Сінерук

    Вічна память Герою

keyboard_arrow_up