Майже 130 тисяч українців проігнорували карантин і прийшли до храмів у ніч на Великдень

Майже 130 тисяч українців проігнорували карантин і прийшли до храмів у ніч на Великдень
  • У Нацполіції розповіли, як пройшла Великодні ніч в Україні. Так, було складено 19 протоколів через порушення карантинних обмежень.

У Великодню ніч до церков прийшли майже 130 тисяч вірян по всій Україні. Лише у 19 випадках поліція зафіксувала порушення карантинних обмежень. Про це повідомив голова Національна поліція України Ігор Клименко.

За його словами, богослужіння у більшості храмах відбулися без порушень. Разом із тим, правоохоронці зафіксували 19 випадків недотримання карантинних обмежень. Загалом святкові богослужіння проводилися у 13 658 храмах в усіх регіонах, публічну безпеку і порядок забезпечували понад 26 тисяч поліцейських та військовослужбовців Нацгвардії.

  • "І сьогодні ми можемо говорити про те, що громадяни проявили правову свідомість і дослухалися до наших закликів дотримуватися карантинних обмежень. Утім впродовж доби зафіксовано випадки присутності понад 10 вірян у храмах, у тому числі без засобів індивідуального захисту у 19-ти культових спорудах на території 13-ти областей. Поліцейські склали три адміністративні протоколи та розпочали одне кримінальне провадження. Решта матеріалів ретельно вивчається для прийняття законного рішення. Поліція продовжує працювати в посиленому режимі", - повідомив Клименко.

Як уточнив голова Нацполіції, порушення карантинних обмежень під час богослужінь зафіксовані у Донецькій області - 4, у Дніпропетровській, Запорізькій та у місті Києві — по 2, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Рівненській, Одеській, Тернопільській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях — по 1.

Відео дня

Нагадаємо, заради власної безпеки українців просили залишитися на Великдень вдома. Зокрема, президент закликав усіх об'єднатися і залишитися вдома на свято.

І хоча більшість людей відмовилися від традиційних обрядів, однак були і ті, хто пішов до храму на освячення великоднього кошика. Зробити це можна було за умови дотримання карантинних заходів.  Так, хмельничани зібралися поблизу храмів ввечері, 18 квітня. Навідалися до церков як пенсіонери, так і молоді сім’ї з дітьми. Щоправда, були всі в захисних масках й намагалися дотримуватись соціальної дистанції.  Як все було, дивіться у нашому матеріалі.

Друзі, а ви ходили до храмів на Великдень?

Опитування

Ви ходили до храму на Великдень?

 Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (30)
  • Марія Бучко

    Приємно, що в нашій області не складено позорних протоколів.
  • Олійник Валентина

    Ніякий вони закон не порушили,вони ходили будували самі ці люди храми,і вони попри все підуть і будуть молитись за нас всіх,я їх підтримую

    Олійник Валентина reply Олійник Валентина

    Оксана Короткова я маю на увазі за всіх,закінчиться карантин тоді хай ідуть,всеодно запаси зробили

    Оксана Короткова reply Олійник Валентина

    Олійник Валентина а хто вам сказав,що я шастаю? Не кажіть того,чого не знаєте!

    Олійник Валентина reply Олійник Валентина

    Оксана Короткова то ще посидьте дома і не шастайте по магазинах

    Оксана Короткова reply Олійник Валентина

    Олійник Валентина молитись можна і потрібно в такий час дома,а не ходити і розносити вірус,коли все закінчиться, ніхто не буде забороняти ходити до храму
  • Олійник Валентина

    Ви що пощитали
  • Анна Кирик

    А з дому можна виходити в вівторок ?На зупинках громадського транспорту буде скупчення народу мене оштрафують ,якщо я там буду 11😱🤔
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up