Меблеву фабрику знесли. Що з`явиться на місці столітньої будівлі

Меблеву фабрику знесли. Що з`явиться на місці столітньої будівлі
  • Згорілу у липні будівлю на Старокостянтинівському шосе зрівняли з землею.

  • Власники спочатку хотіли просто провести реконструкцію. Передумали.

  • Що з`явиться на місці колишньої меблевої фабрики, дізналися журналісти vsim.ua.

2 липня цього року будівля згоріла. Масштабну пожежу 50 рятувальників гасили 3,5 години. Пройшло більше трьох місяців, а причин загорання встановити не можуть. Експертизу проводять в Києві.Після обстеження згорілої будівлі і збору необхідних для проведення експертизи матеріалів, власникам дали «добро» на демонтаж. Правда, цим правом скористалися  не відразу.

Збудують на два поверхи більше

2 жовтня у коментарі vsim.ua одна із власників будівлі Світлана Баранська розповіла, що планується проведення реконструкції. Орієнтовно через тиждень колишню меблеву фабрику знесли. Повністю.

Станом на 11 жовтня на її місці лежать руїни. Залишки прибирає техніка.

Чому її все таки зрівняли з землею і що буде на її місці, ми запитали у депутата Хмельницької міськради і одного із співвласників будівлі.

Відео дня

 - Мають бути торгівельно-офісні приміщення. Чому вирішили знести? Технічні висновки такі. Для нас, канєшно, легше було би зробити реконструкцію. Але після такої пожежі технічно використовувати ті залишки будівлі було нераціонально. Житлового точно там не буде. Ще буде підземний паркінг. Коли плануємо здати, говорити передчасно. Буде така сама будівля. Тільки наново побудована. Поверхів буде більше. На два…, - пояснив Олександр Скочеляс.

Впритул будують готель

Роботи по демонтажу на стадії завершення. Згідно даних реєстру Держархбудінспекції, дозволу на початок будівельних робіт на місці згорілої фабрики ніхто поки не брав.

Проект будівництва біля меблевої фабрики. Фото dom.ria.

Але цікаво, що поряд з колишньою фабрикою вже триває будівництво. З’явитися тут має готель з приміщеннями під комерцію. Будівництво проводить ПП «Хмельницька меблева фабрика». Фірама, до речі, є одним із власників будівлі згорілої фабрики

Підприємство отримало дозвіл на початок робіт по зведенню торгівельно-офісного центру в травні 2017-ого.  А 17 червня до редакції vsim.ua звернувся Олександр Волченюк, який представився адвокатом Олександра Скочеляса. Повідомив, що вночі будівлю на Старокостянтинівському шосе, 26 хотіли підпалити.

Фото vsim.ua надіслав адвокат Олександр Волчелюк.

Тоді обгоріла одна стіна. Нам надали фото, які підтверджують факт. Та рятувальники ніяких викликів не отримували. Олександр Скочеляс у розмові із vsim.ua припускав, що хтось зробив це умисно. Таку ж думку він висловив, коли фабрика згоріла в липні.

Будівля простояла 104 роки

Будівля на Старокостянтинівському шосе, 26 була зведена 1913 року. Місцевий домовласник Михайло Шильман відкрив тут деревообробну фабрику столярних виробів. Вона була майже повністю знищена пожежою у 1951-ому. За її відновлення взялися через два роки. У 70-ті до неї добудували новий корпус. В роки незалежності власником була меблева фабрика. Після розпаювання вона належить ще фабриці, двом підприємцям і одній фірмі:

  • приватному підприємцю Світлані Баранській (заснувала із депутатом Хмельницької міськради Олександр Скочелясом будівельну компанію «Поділля»)
  • товариству «ПоділляЖитлоБуд» (співзасновники – Олександр Скочеляс)
  • приватному підприємцю Анатолію Скочелясу (батько депутата)

 Читайте також: Підпал чи коротке замикання? Причину пожежі колишньої меблевої фабрики шукають у Києві

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (23)
  • Anonymous

    Пусть расскажут еще что строит хозяин Веснянки в 6-ть этажей пристройку к дому и почему все молчат за этим беспределом.где "Свобода"?

    Микола Вінник reply Anonymous

    Свобода від Проспекту миру до Пушкіна
  • IGOR

    Мда.... Ну в общем всё понятно, это было очевидно...
  • Леонид Наседкин

    Всем нормальным понятно что сожгли это специально.Теперь можно настроить всё что угодно. Так что никто не искал и не пытался найти причину пожара.

    Роман Савчук reply Леонид Наседкин

    тоже так думаю. якось дивно довго шукають
  • Роман Савчук

    і за таких му..ків обирають в міську раду. вони мутять шо хочуть і знищують місто ради наживи. натикають аби яких будинків і сидять з нульовою декларацією на мільйонах. як так б...ь?

    Мастер Автополив reply Роман Савчук

    воно само насралося, як, як. :) Надо ще революцию гидности мутить, тогда точно честные прийдут. Инфа 146 %!

    Роман Савчук reply Мастер Автополив

    воно було до революції і буде довго після. пристосуванці в нас в фаворі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:33 За побиття дитини судили «горе-мати» з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up