Меджибіж запрошує на майстер-класи з археології, виставку іконопису та куліш

Меджибіж запрошує на майстер-класи з археології, виставку іконопису та куліш
22 квітня Меджибіж офіційно відкриває туристичний сезон. Аби зробити свято для всіх, у програмі відкриття – «круглий» стіл і розважальна програма. На гостей чекатиме літературна та мистецька подорож у історію містечка і замку.

Саме у такому вигляді відкриття туристичного сезону у Меджибожі відбудеться вперше. Організатори сподіваються, що такий формат буде цікавий для фахівців у галузі туризму, місцевої громади та гостей з інших місць.

Відкриє свято «круглий» стіл «Туристичні перспективи Меджибожа і його об’єднаної територіальної громади».

– Через те, що Меджибіж містечко туристичне, ми намагатимося спонукати територіальну громаду до того, щоб вона теж прийняла участь у розвитку туризму. Для цього ми на круглий стіл запросили і селищного голову, і керівництво громади, а також місцевих активістів. Так ми хочемо дати поштовх розвитку туризму. Аби досягти того рівня громад, де вже займаються зеленим та історичним туризмом. – розповідає «ВСІМ» заступник директора Державного історико-культурного заповідника «Межибіж» Ігор Западенко.

Відео дня

Розважальна програма для сімейних груп та простих туристів теж складатиметься з декількох частин. У передвеликодні дні у фортеці презентують виставку іконопису на склі від Тетяна Цимбарецької. За задумом організаторів, вона буде спрямована на відродження пам’яток. Адже замковій церкві, яка пройшла крізь руйнування у радянські часи та відродження у незалежній Україні, цьогоріч виповнюється 430 років. Аби вшанувати річницю, виставку відвідають священики кількох конфесій.

Не менш привабливою обіцяє стати і літературна імпреза «Історія кохання Меджибізької фортеці» від хмельницької студії «Літературне Поділля». Крім того, будуть і звичайні розваги вихідного весняного дня. А для дітей – безкоштовні майстер-класи з археології.

Ціна участі у відкритті символічна. Власне, це звичайний квиток до фортеці. Почнуться заходи об 11 годині.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up