Мережа АТБ підвищила ціни. За справу взялися антимонопольники

Мережа АТБ підвищила ціни. За справу взялися антимонопольники
  • Торговельна мережа "АТБ" підвищує ціни на продукти харчування.
  • Зростання може сягнути 128%. 
  • Вони не єдині, кажуть антимонопольники. Що збираються з цим робити.

Торговельна мережа "АТБ" анонсувала підвищення цін на соціальні категорії продуктів харчування та товари першої необхідності. У компанії повідомляють, що перш за все, здорожчає "борщовий набір". На капусту, картоплю, капусту, цибулю, моркву ціни піднімуться на 35-128%. Також такі зміни торкнуться бакалії та ще ряду продуктів. Так, зокрема, цукор - здорожчає на 8%, макаронні вироби - на 9,5%, крупи - на 11%, гречка - на 51%, борошно - на 5%, яйця - на 6%.

За повідомленням прес-служби  "АТБ", компанія прийняла таке рішення у зв'язку зі зростанням закупівельних цін від постачальників.

"Компанія "АТБ-Маркет" змушена підвищити ціни на продукти харчування та товари першої необхідності. Така ситуація пов'язана зі стрімким зростанням закупівельних цін від постачальників не тільки для торговельної мережі АТБ, а й для всіх операторів українського ринку роздрібної торгівлі", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

За даними компанії, підвищення цін постачальників пов'язані з карантинними заходами, зокрема із забороною на велику кількість працівників в одному приміщенні та транспортними обмеженнями.

"Різкого підняття цін поки немає"

Нові ціни набрали чинності від учора, 23 березня. Однак наразі їх підвищили ще не всі супермаркети мережі. Зокрема у супермаркетах Хмельницького, які входять до цієї мережі, як повідомив голова Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олег Федорчук, радикального підвищення поки не відбулося. Посадовець пояснив, що повідомлення від мережі “АТБ” вони також бачили, тому наразі працівники комітету моніторять ситуацію. А керівництво вивчає ринок та з'ясовує чи дійсно ціни завищують постачальники.

Олег Федорук зазначив, що здорожчання може чекати на покупців не лише в мережі супермаркетів “АТБ”. З головного офісу антимонопольного комітету, що знаходиться в столиці, до Хмельницького управління надійшов лист. У ньому подали перелік торговельних мереж, супермаркетів та магазинів, які підняли ціни. Наразі по них здійснюється перевірка.

"Сплатять великий штраф"

Керівник комітету додав, що у разі доведення неправомірного підняття цін постачальників, торговельних мереж, зокрема мережі “АТБ”, до вказаних об'єктів будуть застосовані законодавчі санкції. 

Нагадаємо, що це вже третя, з часу запровадження карантину, зміна в торговельній мережі “АТБ”. Для початку, 18 березня, вони ввели обмеження на продаж товарів в одні руки. Про це ви можете прочитати в матеріалі АТБ обмежує продаж продуктів: що потрібно знати хмельничанам.

Згодом, 19 березня, ввела обмеження на кількість покупців у магазинах деяких населених пунктів. Відповідно до обмеження, у магазині на момент здійснення покупки має перебувати не більше 10-20 осіб без урахування співробітників магазину. При цьому кількість покупців, які заходять до магазину, прирівнюється до кількості покупців, які виходять з нього. У Хмельницькому обмеження на кількість покупців також запровадити. Однак не в усіх магазинах. Зокрема на Гречанах такий припис не діяв, а от на Озерній через нього утворювалися черги на вулиці. 

Відео Хмельницький live

Сьогодні, 24 березня, в прес-службі "АТБ" повідомили, що вводять додаткові обмеження на час карантину. Відтак, з 9:00 до 10:00 ранку в маркети мережі пускатимуть лише людей пенсійного віку. Поки такі обмеження діють лише в Дніпрі.

Фото "Наше місто"

Опитування

Друзі, а ви купуєте продукти в маркетах мережі “АТБ”? Чи зросли там ціни?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (52)
  • Тетяна Клак

    Так, тому, що знаходиться поряд. Ціни в порівнянні нижчі ніж в Сільпо, навіть після здорожчання.
  • Олена Цибулько

    А в еко маркет,ще вищі ціни як в атб.
  • Олександр Бойко

    Тепер ціни ще підскочать. Треба ж кудись списати відкат АМКУ
  • Антон

    Хитрый АТБ, когда базары закрыли цени на 100% подняли , а людям негде дешевле купить, потому и берут в АТБ, к нам как до рабов все хотят нажиться

    Мастер Автополив reply Антон

    на 250% и 5000% пиши исчо, бумага все стерпит
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up