Мешканець Хмельниччини постав перед судом за розірвану повістку та «лайку на ТЦК»

Мешканець Хмельниччини постав перед судом за розірвану повістку та «лайку на ТЦК»
Фото ілюстративне
  • Поліцейські склали протокол на чоловіка за порушення, на їхню думку, правил отримання повістки.
  • Що вирішив суд?

На Хмельниччині суд розглянув адміністративну справу про хуліганство, в якому обвинувачувався мешканець Білогір’я по відношенню до співробітників територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Про це йдеться у постанові Білогірського суду.

Так, 29 квітня 2024 року поліцейські склали протокол на чоловіка за те, що той, за їхньою версією, висловлювався нецензурною лайкою у бік працівників ТЦК та порвав вручену йому повістку. Цим, за словами правоохоронців, житель Білогір’я «порушував громадський порядок і спокій громадян» та вчинив адміністративне правопорушення – «хуліганство».

Суд розглянув справу та дійшов такого висновку: «хуліганство» за адміністративним кодексом означає нецензурну лайку в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші схожі дії, які порушують спокій громадян. Водночас, йдеться в постанові, протокол від поліції не містить належних доказів того, чим саме було порушено громадський порядок.

Відео дня

Так, йдеться далі, як доказ у справі поліцейські надали відеозапис. Проте, у ньому, зауважив суддя, не вбачається висловлювання нецензурної лайки саме у бік працівників ТЦК та СП, як було зазначено у протоколі про адміністративне правопорушення.

Крім того, у відомстві кажуть:

«Знищення (розірвання) повістки про виклик до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, яка видана під розписку, не є ознакою дрібного хуліганства, оскільки з моменту вручення вищезазначена повістка належить саме йому (чоловіку) і він має право розпоряджатися нею на власний розсуд».

Таким чином, суд не побачив у скоєному правопорушення і до відповідальності мешканця Білогір'я не притягнув. Справу закрили.

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (22)
  • Олександр

    Пси цепні
  • Aleksandr Galitskiy

    на розмінування піде-там рватиме і метатиме-
  • 123456

    Суді справедливі просто від Бога ,анекуплені тварі
  • Іgr

    Штат мнс зріз за останфй рік на 60% поліції на 40% во де ухилянти згідні виконати любу команду фас

keyboard_arrow_up