На Хмельниччині суд відмовив призовнику стати опікуном батька з інвалідністю

На Хмельниччині суд відмовив призовнику стати опікуном батька з інвалідністю
  • Чоловік пояснив: доглядати за недієздатним, окрім нього, більше нікому. Але, на думку суду – це не вагомий аргумент.

До Полонського суду звернувся чоловік призовного віку із проханням призначити його опікуном власного батька із ІІ-групою інвалідності. Проте на таке бажання отримав відмову. Чому – суд пояснив у рішенні від 5 червня.

Згідно з матеріалами справи, заявник – 35-річний місцевий житель. В суді він пояснив, що його батько має ІІ групу інвалідності довічно. Через хворобу старенький потребує постійного догляду, побутового обслуговування та медичної допомоги. Додав, що мати померла, сестра живе в іншій області. А він мешкає разом з батьком, опікується ним й має змогу дбати про хворого й надалі.

За висновком судово-психіатричної експертизи, батько заявника дійсно страждає важким психічним захворюванням, нездатний усвідомлювати свої дії та керувати ними. Суд дійшов висновку, що старенького варто визнати недієздатним і прийняв таке рішення.

Відео дня

Але, як йдеться по справі, немає підстав, щоб призначити саме чоловіка опікуном над батьком, зва­жа­ючи на во­єн­ний стан та кон­сти­ту­цій­ний обов’язок за­хис­ту дер­жа­ви. Так би мовити, невідомо, які стосунки у заявника та його батька, можливо опікунством могли б займатись інші родичі.

Тому, у висновку, стати опікуном над хворим батьком 35-річному призовнику суд не дозволив.

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Vasyl Morhun

    Все вірно, суд прийняв рішення згідно діючого законодавства.Адже в батька є інші  не військовозобов'язані особи які зобов'язані його утримувати. Тут претензії  потрібно  пред'являти не судді, а Слугам які за цей закон голосували.
  • Читач57

    Сестра не військовозобов'язана є тому так,не важливо де вона проживає але в неї є обов'язок  перед батьками по закону,якби не було рідні першого ступені тоді так,все прописано в законі.Про це відомо,не потрібно лаяти суд в такому разі,а якби не було брата,то сестра мусила б знайти вихід або приїздити або забрати батька до себе або оплачувати спеціальний заклад або ж просто нагляд на дому

    Читач62 reply Читач57

    Невідомо ще чи є куди забрати батька дочці. А може вона в невістках? А може потрібно доглядати ще чоловікових батьків? По факту, з батьком проживає син, прописаний біля батька. То як можна комусь спихнути хвору людину? А як немає чим оплачувати ті спецзаклади? Не так то все просто. Суддям з їхніми зарплатами, взятками цього ніяк не зрозуміти.
  • Читач56

    Все ок, обидва загинуть, один на війні другий від безпомічності, а у судді тим часом справи крутяться бабосики мутяться, все в шоколаді.
  • Сергій

    Мені вже соромно, що я є українцем по нації і по громадянству. Можна відмовитися від такої країни? Ганьба

keyboard_arrow_up