Мешканцям Хмельниччини приходитимуть SMS з попередженням про надзвичайні ситуації

Мешканцям Хмельниччини приходитимуть SMS з попередженням про надзвичайні ситуації
Фото зі сторінки ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Наразі нову систему сповіщення тестують.

 

Від 7 вересня у Хмельницькій області триватиме тестування нової системи оперативного інформування населення про надзвичайні ситуації за допомогою операторів мобільного зв’язку «Київстар», «Vodafone» та «lifecell».

Надзвичайники попереджають: у разі отримання SMS-інформування – не панікувати й зберігати спокій. Тестування системи не вимагає жодних дій з боку громадян. 

Зразок тестового повідомлення: «ДСНС України. Тестування системи інформування населення. Докладніше: https://dsns.gov.ua/test».

Відео дня

Нова система оперативного інформування, зазначають рятувальники, використовує технологію Cell Broadcast, яка має значні переваги над SMS-інформуванням: 

  • повідомлення передаються набагато швидше;
  • повідомлення надходитимуть абонентам мобільних операторів, які перебувають у радіусі дії обраних базових станцій мобільного зв’язку. Тобто ДСНС може відправляти інформацію жителям конкретного населеного пункту, області або по всій Україні, в залежності від ситуації;
  • звуковий сигнал про надходження повідомлення буде навіть у тому випадку, якщо звук на телефоні вимкнений, щоб на сповіщення обов’язково звернули увагу та реагували відповідно до інструкцій та порад щодо дій у різних загрозах. Гучний сигнал разом із вібрацією буде тривати 15-20 секунд або до моменту вимкнення сповіщення людиною. 

Попри всі вказані переваги, технологія Cell Broadcast має деякі обмеження з боку абонентського обладнання (телефонів) – старі моделі телефонів (до 2019 року випуску) з великою ймовірністю не зможуть приймати оповіщення Сell Broadcast.

Читайте також:


Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up