Мокрі, голі і веселі: як хмельничани стрибали в ополонку (ФОТО)

Мокрі, голі і веселі: як хмельничани стрибали в ополонку (ФОТО)
  • На Водохреща з самого ранку Південний Буг заполонили хмельничани, які бажали першими пірнути в ополонку.
  • Скупатись у крижаній воді вирішили і досвідчені “моржі”, і ті, що ще декілька хвилин тому не знали, що стрибнуть.
  • Хмельничани розповіли про враження від занурення журналістам vsim.ua.

19 січня православні відзначають свято Водохреща або Богоявлення. Щороку хмельничани приходять до річки, аби зануритися у крижану воду. Кажуть, так очищається не лише тіло, але й душа. Таку традицію підтримують і в Хмельницькому.

Сьогодні, 19 січня, з самого ранку на березі Південного Бугу почали збиратися люди. Здебільшого приходили цілими сім’ями або з компанією друзів. Серед тих, хто пірнав у ополонку були як і чоловіки, так і жінки. Хтось переодягався у спеціально облаштованій роздягальні, а хтось скидав верхній одяг прямо біля ополонки.

Читайте також: Купання в ополонці на Водохреще: традиція народу чи християнський обряд?

Відео дня

Хмельничани поділились своїми враженнями від занурення з журналістами vsim.ua.

Костянтин (17):

Я з 14 років пірнаю в ополонку. Я ніяк по-особливому не готуюсь до занурення, просто займаюсь спортом. Настрій відразу підноситься, сили з’являються нові.

Інна (34):

- Я сьогодні вперше. Залучаємо всю сім’ю. Показуємо діткам, як це занурюватись на Водохреща. Кожен рік відкладали, а на цей зібрались разом з друзями і вирішили, що час спробувати. А то вже 8-9 років ходжу з чоловіком і тримаю рушник лише. Відчуваю тепло душевне після того, як вилізла з води.

Сергій (32):

- Відчуття дуже хороші. Спочатку холодно, а тепер вже тепло. Я приходжу вже не перший рік. Три роки підряд ходив, а потім трохи робив перерву, а зараз знову вирішив. Я нічого не робив для того, щоб занурюватися. Страшно лише в перші секунди, а потім все добре.

Ольга (32):

Буквально сьогодні зранку вирішили з друзями прийти скупатись. Я в перший раз занурювалась в ополонку. Рішення було спонтанним, тому ніяк не готувалась. Було холодно, ноги ломило, а зараз аж жарко. Я навіть не думала, що це так просто і класно.

Максим (24):

Я дуже задоволений. Ходжу купатись вже п’ятий рік поспіль. Так вийшло, що сьогодні сам прийшов, але я радий. Отримав заряд енергії на весь наступний рік.

Тетяна (31):

Супер, я всім раджу, це дуже класно. Я 5 хвилин тому ще думала, чи йти, а зараз я вже скупалась. Бог благословляє.

Григорій (50):

Очищаємо душу і тіло. Сьогодні дуже велике свято. Я занурююсь вже з 1990 року. До цього завжди готуюсь. Через день обливаюсь холодною водою, а щотижня бігаю 5-10 кілометрів. Настрій завжди чудовий після занурення.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Читач98

    Ребята, ви молодци. Не каждий такое сможет. А, девки, вообще сссссупер. Умници. Всем вамогромного здаровья.
  • Читач97

    Ребята, ви молодци. Не каждий такое сможет. А, девки, вообще сссссупер. Умници. Всем вамогромного здаровья.
  • Анонім

    Маразм чистісіньуої води. Раз на рік скупатися в ополонці, і вже душа і тіло ощичені??? Це так хто вчить??? До церкви не ходіть? Не сповідаються?? Не прищащаються??? На службу не ходять (раз на рік на Пасху з кошиком не рахуючи). Нова релігія осучаснена за переказами якоїсь бабки, яка до церкви то і не ходила, але колись щось сказала.

keyboard_arrow_up