На фасаді хмельницької школи відкрили пам'ятну дошку лейтенанту Максиму Яровцю

На фасаді хмельницької школи відкрили пам'ятну дошку лейтенанту Максиму Яровцю
  • Лейтенант Максим Яровець загинув 5 жовтня минулого року поблизу Мар'їнки. 
  • На фасаді школи № 18, де навчався хлопець, встановили меморіальну дошку. 

 

Майже півроку минуло з того часу, як трагічно загинув 21-річний лейтенант з Хмельницького Максим Яровець. 8 жовтня на головній площі міста з хлопцем прийшли попрощатись чимало небайдужих хмельничан. На колінах та зі сльозами на очах бійця провели в останню путь. 

Сьогодні, 25 березня, на фасаді місцевої школи № 18, де навчався хлопець, відкрили меморіальну дошку загиблому Максиму Яровцю. Аби вшанувати пам'ять військового зібрались його колишні однокласники, друзі та рідні. Зі сльозами на очах про хлопця говорила його класна керівниця Оксана Масловська. 

Відео дня

- Зовсім недавно, 5 років назад, ми всі стояли на лінійці і учні прощалися зі школою. Я бажала дітям щасливої дороги, гарної долі та здійснення мрій. Я й гадки не мала, що так швидко закінчиться життя Максима, що він загине на війні. Пам'ятаю його, як доброго, порядного, чесного, спокійного учня. Коли він прийшов в 10 класі і сказав, що хоче бути військовим, я не здивувалась його рішенню, бо знала, що з нього вийде справжній офіцер, - ділиться спогадами Оксана Масловська. 

Присутні поклали квіти до пам'ятної дошки та хвилиною мовчання згадали про героїчну загибель Максима Яровця. 

Не могла стримати горя і матір загиблого герояЗ рукою на серці присутні заспівали гімн УкраїниБатьки та сестра Максима Яровця не стримували слізПам'ятну дошку посвятив священикРідні та близькі бійця поклали квіти до меморіальної дошки

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анна Островська

    спочивай з миром, героє
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up