На Форумі економічного розвитку розповіли, як змінилося життя у Хмельницькому за останній рік

На Форумі економічного розвитку розповіли, як змінилося життя у Хмельницькому за останній рік
Керівник програм Міжнародного республіканського інституту Тарас Бик розповідає про зміну думок хмельничан щодо розвитку міста
  • У Хмельницькому завершився II Форум економічного розвитку.
  • На заході представили дані опитувань хмельничан щодо життя у місті.
  • Що думають мешканці про розвиток Хмельницького, знають журналісти vsim.ua.

У Хмельницькому завершився II Форум економічного розвитку. На ньому зібралися представники громадськості, бізнесу, міської влади та просто зацікавлені громадяни, щоб поспілкуватися про розвиток міста. Також на Форум приїхали представники інших країн, зокрема міст-побратимів Хмельницького.

На Форумі учасникам представили результати соціологічних опитувань щодо розвитку різних міст України, зокрема й Хмельницького. Презентував їх керівник програм Міжнародного республіканського інституту Тарас Бик. Опитування проводила група «Рейтинг» на замовлення Інституту.

Відео дня

Згідно з опитуваннями, що проводила соціологічна група «Рейтинг» у 24 містах України, 16% українців заявили, що справи в Україні йдуть у правильному напрямку. Водночас на те ж питання щодо їхнього міста відповіли ствердно 38% громадян. Для Хмельницького ці показники становлять 13 та 42 відсотки відповідно.

Соціологи вирахували індекс задоволеністю якістю сфер та послуг. За ним Хмельницький займає 10 місце серед тих, у яких проводили опитування. За останній рік показник міста за цим індексом не змінився.

За індексом задоволеності можливостями міста Хмельницький зайняв 12 місце. За останній рік цей показник також залишився на тому ж рівні, що і у 2017.

Соціологи з’ясували думки містян щодо того, чи задоволені вони послугами. Наприклад, хмельничани вважають, що за останній рік у місті покращилася ситуація з опаленням та каналізацією, тим часом погіршився стан вуличного освітлення. А якість збору сміття та ситуація з дворами та прибудинковими територіями залишилася незмінною.

По-різному змінилася містян щодо інфраструктури міста. За даними дослідження, хмельничани вважають, що у місті погіршився стан тротуарів, транспортна інфраструктура та заклади торгівлі. Водночас містяни стали краще оцінювати дороги та доступність інфраструктури для людей з інвалідністю. А ситуація з паркуванням не змінилася.

З повними результатами дослідження можна ознайомитись на сайті «Rating Pro».

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Гена Федчук

    А свої рейтинги засуньте у дупу собі
  • Гена Федчук

    Краще не стало це факт.
  • Мастер Автополив

    Хмельницкий - один з найпотужниших локомотівив єкономикы! Город турист, город фестиваль. Очередь стоит людей, чтобы купить недвижимость в хмельником и влиться в участие жизни города - передовика!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up