На Хмельниччині через COVID зупинили роботу 149 дитсадків

На Хмельниччині через COVID зупинили роботу 149 дитсадків
  • У Хмельницькій ОДА розповіли, як працюють заклади освіти в області. 
  • Також повідомили, скількох медпрацівників відсторонили від роботи через відсутність щеплення проти COVID.

За останню добу на Хмельниччині зафіксували 2 109 підтверджених випадків коронавірусу. Серед них - 114 дітей та 64 медпрацівники. Також зареєстрували ще 15 летальних випадків внаслідок ускладнень COVID. 

Наразі в області активних хворих – 29 179. З них на стаціонарному лікуванні перебуває 1 353 особи.  Щоденно досліджується понад 4 тисячі зразків. Практично 70% з них є позитивними. Також в області реєструється зростання кількості випадків грипу та ГРВІ. Про все це повідомив сьогодні, 10 лютого, перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін під час брифінгу.

Через збільшення хворих чимало закладів освіти в області перейшли на дистанційне навчання. Таких є 403. Ще у 48 школах дистанційно продовжують навчатися лише 5-11 класи. Крім того, на Хмельниччині призупинили навчальний процес 149 дитячих садків. 

Відео дня

Через відсутність щеплення проти COVID на Хмельниччині відсторонили від роботи без збереження зарплати 11 лікарів та 24 медсестри. А також 71 працівник з-поміж адміністративного персоналу та 61 працівник господарських підрозділів. 

Нагадаємо, що від завтра, 11 лютого, Хмельниччина переходить до “червоної” зони. 

На “червоному” рівні епідемічної небезпеки забороняється:

Обмеження червоного рівня не будуть застосовуватися за умови наявності у всіх учасників (відвідувачів), працівників та організаторів масових заходів, у тому числі релігійних, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, розважальних закладів, ТРЦ, закладів громадського харчування, ринків, спортзалів та басейнів “зеленого” COVID-сертифікату.

Читайте також: «Ковідною тисячею» можна буде оплатити комуналку: деталі

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Marina Samchuk

    Не знаю де це садки там закривали ...але суть у тому ,що  в кожному садку міста є хворі діти , чому не бережуть здоров'я педагогів, нянь? Якщо в класі ( у школі) в дитини підтверджується Ковід ,то клас переходить на дистанційне, а у садку? Всім мовчати ! Батькам нічого не говорять! На запитання чи зачинять групу чи які дії ? - Відповідь : Працюємо в звичайному режимі! Так, хворіють всі і вакциновані теж
  • Ольга Ревюк

    Які садіки.
  • Читач53

    Знову молодших не беруть до уваги, якщо закриваєте все, то все. Перш за все здоровя.
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗ Коротко про головне - долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vsimnews

keyboard_arrow_up