На Хмельниччині може з'явитися вулиця Бориса Джонсона

На Хмельниччині може з'явитися вулиця Бориса Джонсона
  • Вулиці Нетішина будуть названі на честь Героїв війни та відомих українців.

  • Шанси зберегти свою назву має вулиця Висоцького.

  • В Нетішині триває обговорення нових можливих назв.

  • Як саме пропонують назвати вулиці міста?

У Нетішині на Хмельниччині збираються «дерусифікувати» назви деяких вулиць. Вулиці наразі мають імена російських вчених, культурних діячів та військових Радянської армії. Натомість пропонують назвати вулиці на честь Героїв війни та відомих українців.

Як  на своїй сторінці у Facebook повідомив міський голова Олександр Супрунюк, вчора відбулась нарада за участю депутатів Нетішинської міської ради, представників громадськості та виконкому, на якій обговорювалось питання щодо перейменування вулиць громади.

«Говорили про перейменування вулиці Михайлова, проспекту Курчатова, вулиці Висоцького в Нетішині, вулиці та провулку Чкалова, вулиці та провулку Мічуріна в селі Старий Кривин. 

Відео дня

Пропозиції щодо перейменування вулиць підтримані одностайно, окрім вулиці Висоцького. До речі, вулиці Висоцького в Московії немає в жодному місті. Є вулиці Висоцького лише в Ізраїлі, в США і в Україні, до того ж  перша у світі вулиця на честь російського поета та співака з’явилася саме в Нетішині.

Вулицю Михайлова запропонували перейменувати на Героїв Маріуполя, проспект Курчатова - на проспект Героїв. Була пропозиція також одну з вулиць в громаді перейменувати на честь Бориса Джонсона. Остаточне рішення щодо перейменування вулиць приймемо після обговорення громадою на сесії міської ради», - зазначив Нетішинський міський голова та попросив жителів громади надавати свої пропозиції щодо нових назв вулиць.

У коментарях під дописом жителі Нетішина пропонують назвати вулиці іменами відомих українців: Лесі Українки, Івана Франка, В’ячеслава Чорновола, Василя Стуса, Ліни Костенко, Василя Сліпака, а також пропонують такі назви, як вулиця Нескорених та Героїв полку «Азов» замість Героїв Маріуполя.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • ARP Strogg

    Радянського збулись,  то давай американське, англійське, да??

    А свого чому немає??   якщо наші видатні люди, герої, вчені, науковці, інженери, конструктора, жили в радянській Україні,  то шо, вони вже не українці, що ви Бориса Джонсона ліпите ??  Він хто такий для України??  Англія підписувала Будапештський меморандум і виступила гарантом безпеки України.  Ну і де їхні гарантії,  як і Америки тепер ???  А ви вулиці їх іменами засирати будете,  іменами цих кидал???   Своїх ставте а не чужих. Тут поки шо Україна.
  • Юлія Кравецька

    САМЕ БІЛЬШЕ МЕНЕ ВРАЗИВ СПИСОК ЯКИЙ НЕДАВНО ВИСТАВИЛИ У НАШОМУ МІСТІ ПРО ПЕРЕЙМІНУВАННЯ  ВУЛИЦЬ.ТЕПЕР ВУЛИЦЯ ЧЕХОВА БУДЕ ПІДМОГИЛЬНА.ТАК ЩО БОРИСА ДЖОНСОНА   -ТО ЩЕ ПОВЕЗЕ  КОМУСЬ З ТАКОЮ НАЗВОЮ.
  • Яна Велинская

    Хернёй власти страдают....

    Сейчас самое время улицы менять....

    Да и народ привычек старым
  • Читач70

    Высоцкого Можно было и не трогать....

keyboard_arrow_up