На Хмельниччині оприлюднять графік погодинного відключення електроенергії

На Хмельниччині оприлюднять графік погодинного відключення електроенергії
Фото ілюстративне
  • Читайте, коли чекати появи графіків та наскільки жорсткими вони будуть.

На початку тижня енергетиками Хмельниччини оприлюднять графік планового погодинного відключення споживачів (юридичних та фізичних) від електроенергії.

Про це в соцмережах сповістив очільник військової адміністрації Сергій Гамалій.

«Окремо будемо інформувати про аварійні ситуації в області», - зазначив та вкотре наголосив: «кризова ситуація ще не пройдена, тому не забуваємо про необхідність обмеженого використання електроенергії».

Нагадаємо, що в етері телемарафону на «Суспільному» 28 жовтня директор ДТЕК Дмитро Сахарук наголосив, що нові графіки будуть набагато жорсткішими. Електроенергії може не бути до шести годин.

Відео дня

«Кількість годин, протягом яких потрібно буде залишатися без світла, на жаль, має бути збільшена, - акцентував. - Іншого виходу зараз до відновлення інфраструктури немає. Точно, що більше, ніж 4 години. До 6 годин будуть обмеження».

Він також зазначив, що ДТЕК намагатимуться робити так, щоб частіше відбувалася ротація. Тобто, частіші вимкнення, але на менший період часу. Наразі ж з цим є певні технічні складності.

Пояснив Дмитро Сахарук і чому не в усіх будинках вимакають світло. За його словами, є будинки, в яких розташовані об'єкти критичної інфраструктури. Тому відключати їх від електроенергії не можна.

«Вони вмонтовані просто в будинок. Наприклад, зв'язок, склад зберігання вакцини, сервери провайдерів, інші елементи інфраструктури — водопостачання, теплопостачання, - зауважив. - Всі будинки вимкнути неможливо, тому що не буде зв'язку, води, тепла, не буде працювати телебачення. Але зменшити кількість будинків, які залишаються недоторканними ми намагаємося».

ДОВІДКА.
Для збереження надійної роботи Об’єднаної енергетичної системи України «Хмельницькобленерго» як оператор системи розподілу електроенергії згідно з нормативними актами розробляє та застосовує графіки обмежень і відключень споживачів.
Основна мета таких заходів – запобігання порушення режиму роботи Об’єднаної енергетичної системи, її окремих частин внаслідок дефіциту активної потужності та електроенергії, зниження частоти, порушення припустимих режимів роботи генеруючих станцій України, зниження напруги в контрольних точках енергосистеми до аварійного рівня.
Графіки аварійних відключень споживачів застосовуються, коли необхідно швидко знизити величину навантаження на ОЕС України або в її частині, методом відключення ліній електропередачі силами оперативного персоналу Товариства.
Графіки погодинного відключення електроенергії  застосовуються з метою запобігання порушенням режиму роботи Об’єднаної енергетичної системи України внаслідок дефіциту електричної потужності в період дії тимчасових надзвичайних заходів на ринку електричної енергії.
Обидва графіки вводять за команді оперативного персоналу ПрАТ «НЕК Укренерго».

Читайте також:

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (52)
  • martin levchenko

    Я не розумію це коли выплатят про сімей загиблих військових мабуть  забули  . Бо я втратив  батька мати не може  заробляти гроші на забезпечення сімї . А ці тільки обіцяють а помічи не якої не має
  • Андрей Горячий

    А деруть як треба, ЗСУ після війни будуть бити корупцію, падли, чекайте, ми вам поразуефмо і світло і газ
  • Lyudmila Sotskaya

    Ахметову ,мало грошей?
    Хозвели ,як лохів на рахунок Ротердам+,заробили мільярди.
    Вітренко , ділить премію в 3 мільярди гривень.
    Що,де ми живемо?
    В,кого війна?
    За,що гинуть наші хлопці?
    В,нас що, працюють підприємства.....все брешуть та грабують свої.

    Max Forosov reply Lyudmila Sotskaya

    Підтримую ваш коментар
  • IGOR

    "нові графіки будуть набагато жорсткішими. Електроенергії може не бути до шести годин" + ну так у нас меньше, чем на 6 и не отключают) Ну хорошо, что хоть графики опубликуют, надеюсь их будут придерживаться и они будут справедливыми и сменными.

    Max Forosov reply IGOR

    тоже на это надеюсь

keyboard_arrow_up