На Хмельниччині оштрафували чоловіка, який торгував квашеними яблуками

На Хмельниччині оштрафували чоловіка, який торгував квашеними яблуками
Фото ілюстративне
  • Чоловік продавав яблука біля будинку на тротуарі в Шепетівці.

У Шепетівському місь­крайон­но­му су­ді роз­гля­нули спра­ву про при­тяг­нення до ад­мі­ніс­тра­тив­ної від­по­ві­даль­нос­ті жителя Шепетівки за торгівлю продуктами харчування у невстановленому місці.

Згідно з матеріалами справи: 2 бе­рез­ня 2024 ро­ку чоловік продавав квашені яблука ва­гою 100 кг. Займався торгівлею на тротуарі. Суд визнав таку діяльність — протиправною.

«...близь­ко 11:05 на тро­ту­арі нав­про­ти бу­дин­ку № 25 по вул. Ге­ро­їв Не­бес­ної Сот­ні в м. Ше­пе­тів­ка Хмель­ницької об­ласті здій­сню­вав тор­гівлю з рук про­дук­та­ми хар­чу­ван­ня, а са­ме: ква­ше­ни­ми яб­лу­ка­ми ва­гою 100 кг, чим вчи­нив пра­во­по­ру­шен­ня, пе­ред­ба­че­не ч. 1 ст. 160 КУ­пАП».

Відео дня

Об­ви­ну­ва­че­ний у су­до­ве за­сі­дан­ні не з’явив­ся, попро­сив роз­глянути спра­ву у його від­сутність, ви­ну у вчи­нен­ні пра­во­по­ру­шен­ня виз­нав пов­ністю, у вчи­не­но­му щи­ро роз­ка­яв­ся.

Вив­чивши ма­те­рі­али спра­ви, суд виз­на­в чоловіка винним у вчи­нен­ні ад­мі­ніс­тра­тив­но­го пра­во­по­ру­шен­ня, пе­ред­ба­че­но­го ч. 1 ст. 160 КУ­пАП. На нього нак­лали штра­ф у роз­мі­рі од­но­го не­опо­дат­ко­ву­ва­но­го мі­ні­му­ма до­хо­дів гро­ма­дян, тоб­то 17 грн, без кон­фіска­ції пред­ме­тів тор­гівлі. Крім того, зобов’язали сплатити на ко­ристь дер­жа­ви су­до­вий збір в су­мі 605 грн. 60 коп.

Нагадаємо, стаття 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення забороняє торгувати в містах із рук на вулицях, площах, у дворах, під'їздах, скверах та в інших невстановлених місцях.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (59)
  • Elena Krishtal

    Світ перевернувсь…..поліцейських на 0000000, нехай там свою працю показують
  • Kateryna Tsalyuk

    Який сором!!!!штрафуйте тих хто краде мілліардами,що слабо?,не хватає сміливості?,бо самі такі ж крадії
  • Шура Шура

    Нехер делать..развелось полициантив на коже шагу..а кажуть в ЗСУ дефицит специалистив..
  • Николай Кулина

    Позор поліцаям,чому поліція не підходить до валютчиків,до биків які гуляють в нічний час в кабаках?Тому що там можуть по харі настукати,так вони тільки бабушок і дєдушик можуть чмирити.

keyboard_arrow_up