На Хмельниччині попрощалися з Олександром Надоптою, який загинув в боях під Авдіївкою

На Хмельниччині попрощалися з Олександром Надоптою, який загинув в боях під Авдіївкою
Тут і далі фото зі сторінки Ярмолинецької тергромади

Військовий був родом із Ярмолинеччини. 

У суботу, 23 липня, на Хмельниччині провели в останню дорогу Героя російсько-української війни. Прощальна церемонія відбулася на центральній площі Ярмолинець. Сотні людей уклінно проводжали полеглого захисника. Подвиг Олександра вшанували спільною молитвою і цілим морем живих квітів, які принесли рідні, близькі та небайдужі селяни. Поховали Героя у рідному селі Пасічна.

Саме тут минуло дитинство Олександра. Він навчався у місцевій школі, згодом продовжив навчання у Шарівській школі, звідки й випустився. Мав робочі руки, у різні роки працював на будівництві, вів власне господарство.

Відео дня

— Наприкінці березня 2022 року Олександр отримав повістку і без жодних вагань у зазначений час з’явився у військкомат. Раніше чоловік складав військову присягу на вірність українському народові і вже мав за плечима досвід служби за контрактом в Збройних силах України, — повідомляють в Ярмолинецькій тергромаді

Донецький і Луганський напрямок – одні з найгарячіших на мапі бойових дій російсько-української війни. Саме в цих областях Олександр разом із побратимами тримав оборону на визначених наказом позиціях. 13 липня 2022 року під час виконання службових обов’язків поблизу Авдіївки старший сержант Олександр Надопта потрапив під ворожий артилерійський обстріл та зазнав смертельного ураження. Того дня серце 43-річного захисника перестало битися.

У воїна залишилися мати, сестра і юна донька. 

— Співчуття рідним і близьким, які втратили найдорожчу людину. Поділяємо їхній біль й схиляємо голови у шані перед подвигом Героя, який до останнього був вірний військовій присязі. У запеклих боях з підступним ворогом вони виборюють наше право бути господарями на своїй землі. Вони – наші мужні захисники. Олександр Надопта – один із них. Герої не вмирають! — зазначають в тергромаді.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач14

    Низький уклін, шана і подяка тобі, Воїне, за те що відав, в жертву, своє життя на захист Батьківщини!
  • Олена Присяжнюк

    НИЗЬКИЙ УКЛІН ТОБІ НАШ ГЕРОЙ УКРАЇНИ. ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ НАШОМУ ЗАХИСНИКУ. ЦАРСТВО НЕБЕСНЕ.
  • Читач51

    Світла память Герою.

keyboard_arrow_up