На Хмельниччині попрощалися з батьком двох дітей Юрієм Дячуком (ФОТО)

На Хмельниччині попрощалися з батьком двох дітей Юрієм Дячуком (ФОТО)
Тут і далі фото з сайту Меджибізької тергромади та сторінки 19 ракетної бригади "Святої Варвари" у Фейсбук

Військовий загинув ще 18 березня на Херсонщині. Та поховати в рідному краї тіло бійця змогли лише в липні. 

В суботу, 23 липня, Хмельницький та село Ставниця Летичівського району попрощалися із Героєм, побратимом 19 ракетної бригади “Святої Варвари” Юрієм Дячуком.

Військовий загинув 18 березня внаслідок артилерійського обстрілу на Херсонському напрямку. Юрій  брав участь у зоні проведення АТО, ООС ще з 2014 року. В 2021 році він свідомо вступив на контрактну службу в ЗСУ. З перших днів повномасштабного вторгнення російських окупантів став на захист своєї держави. Юрію Дячуку залишилось навіки 25. 

Брат Юрія Вадим створив зворушливе відео про військового.

Відео дня

 

— Всі, хто близько знали Юрія, відзначали в ньому, невластиву багатьом сучасним молодим людям, доброзичливість та хоробрість. По характеру був врівноваженим, не конфліктним, дружнім і надійним татом для двох діток, — зазначають на сайті Меджибізької тергромади. 

Воїна у останню дорогу проводжали найближчі люди – батьки, брат, дружина, маленькі діти, родина, друзі, представники влади, побратими і всі ті, хто знав полеглого оборонця Батьківщини. 

— На жаль, Юрко був ще дуже молодим і ще не встиг пізнати та в повній мірі насолодитися радощами життя, але у свої 25 він вже зумів досягнути величі Героя, Захисника нашої землі – України, — пишуть про бійця побратими на сторінці бригади у фейсбук. 

Кількасот жителів населеного пункту сформували живий коридор із квітами та прапорами під час руху траурної процесії. Кортеж із труною бійця односельці проводжали на колінах.

 

Поховали воїна під прощальні постріли військових та виконання Державного Гімну України. Чин похорону за загиблими провів капелан військової частини архімандрит Даниїл Тарнавський у супроводі священників Хмельницької єпархії ПЦУ на місцевому кладовищі.

—  Молода людина, хлопець, який лише починав своє життя. Ми усі дуже сподівалися до останнього, що він залишиться живим. Немає слів, щоб передати біль та cум через непоправну втрату. Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким загиблого, схиляємо голови та низько вклоняємось батькам, — пишуть на сайті Меджибізької тергромади. 

 Для перегляду усіх фото гортайте вбік

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • XFrover

    😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
  • Олена Присяжнюк

    НИЗЬКИЙ УКЛІН ТОБІ НАШ ГЕРОЙ. ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ НАШОМУ ЗАХИСНИКУ. ЦАРСТВО НЕБЕСНЕ СЛАВА УКРАЇНІ ГЕРОЯМ СЛАВА
  • Ольга Стельмах

    Світла пам"ять Герою!
  • Olga GRS

    Щирі співчуття рідним. Царство небесне Герою

keyboard_arrow_up