На Хмельниччині розгорнуть наметові містечка, - Гамалій

На Хмельниччині розгорнуть наметові містечка, - Гамалій
  • В області планують розмістити ще більшу кількість переселенців.

Хмельницька область щодня приймає десятки тисяч вимушених переселенців. Люди з "гарячих" точок України зупиняються тут на кілька діб, а хтось залишається й на невизначений час. Хмельниччини наразі неофіційно називають гуманітарним фронтом України. 

У Хмельницькому, як і по всій області функціонують місця для розміщення переселенців. Думають і над тим, аби створити ще й додаткові палаткові містечка. Про це під час брифінгу щодо безпекової ситуації розповів начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій.

"З кожним днем до нас прибуває все більше людей. Хмельниччина тримає гуманітарний фронт. Зараз ми роздивляємось варіант побудови палаткових містечок на території області, щоб ми могли більше людей в себе залишити. Щоб вони могли тут жити і функціонувати", - каже Сергій Гамалій.

Відео дня

Також як додають в адміністрації, переселенців планують залучати і до роботи. Зокрема, багато осіб планують долучити до навчального процесу. А діти вимушених переселенців зможуть навчатись на території Хмельницької громади. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Гоша Заславский

    Міг би стати у пригоді збудованний але не використаний базар перед аеропортом. Заклеїти вікна. поселити людей. Все ж ліпше ніж в палатках. Є вода, світло і туалети. автопарковка. Заправки з крамничками.
  • Тетяна Лук'янова

    Наметові?  А не зарано? Погода ж яка!

keyboard_arrow_up