Де хмельничанам та переселенцям шукати роботу під час війни

Де хмельничанам та переселенцям шукати роботу під час війни
Ілюстративне фото
  • Роботу в місті шукають і переселенці, і місцеві мешканці.

  • Пропонуємо вам дізнатися, де це можна робити.

  • Цей матеріал актуальний і для роботодавців.

З початком вторгнення Росії проблема пошуку роботи стала особливо актуальною. Заробіток потрібен як вимушеним переселенцям, так і хмельничанам, які втратили роботу з початком активних бойових дій.

Підготували для вас підбірку варіантів, де можна шукати заняття у цей час. Зазначимо, що цей матеріал є актуальним і для роботодавців, оскільки перелічені способи так само працюють і для розміщення вакансій.

Сайти з пошуку роботи

Це найбільш популярний спосіб пошуку роботи через Інтернет. Не втрачають вони своєї актуальності й під час війни. Наприклад, на сайті Work.ua протягом останніх 14 днів, тобто від початку російського вторгнення, опублікували 290 вакансій у Хмельницькому. Переважно вони стосуються продажів та торгівлі.

Відео дня

Зазвичай сайти з пошуку роботи пропонують різні фільтри — за сферою, видом зайнятості, зарплатою. Інші приклади сайтів:

До цієї ж категорії умовно можна долучити дошки оголошень. Принципи пошуку роботи на них аналогічні. Приклади:

Біржі фрілансу

Це сайти, які передбачають розміщення конкретних завдань та пошук виконавців для них. Такий варіант оптимальний для занять, які передбачають погодинну оплату або оплату від виробітку — репетиторство, прибирання, ремонт, написання текстів, консультування. Як приклад можна навести сайт Kabanchik.ua. Серед категорій там є чимало послуг — від доставки до вигулу собак. Є також можливість запропонувати або виконати волонтерську послугу.

Інші приклади:

Крім того, пропонувати свої послуги або шукати завдання можна на дошках оголошень — аналогічно роботі.

Центр зайнятості

До цих установ потрібно звертатися особисто. Серед послуг є підбір вакансій, направлення на навчання, оформлення виплат з безробіття. Детальну інформацію можна отримати на сайті служби зайнятості. Там же можна дізнатися про актуальні вакансії. Працює це так само як і на сайтах з пошуку роботи. Для Хмельницького доступні 148 вакансій. Можна також розміщувати резюме.

Хмельницький міський центр зайнятості розташований на Пилипчука, 17/1. Графік роботи:

Телефони:

Штаб допомоги переселенцям

У цій установі працює координатор, який надає допомогу з пошуку роботи для переселенців. До нього ж можна звертатися, якщо ви можете запропонувати роботу. Штаб розміщений у кінотеатрі імені Шевченка на Проскурівській, 40. Телефони:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (21)
  • Oleh Shmel

    Не переживайте вона на такі роботи не підуть бо самої такої роботи немає. Києвляни які звикли до комфортного життя і роботи на тих роботах робити не будуть і з такими зп.
  • Інна Інна

    Тепер що виходить, що наші Хмельничани залишуться без робіт бо переселенцям потрібно надати роботу? У наших людей також є діти, сім'ї, і нашим Хмельничанам також потрібно кормити своїх дітей.

    Victoria Pan reply Інна Інна

    Інна Інна а воно так і буде. І наші діти не зможуть нормально вступити в університети, бо зараз більшість отримає статус переселенця або біженця, це стане новою пільговою категорією.
    А спочатку вступають пільговики, а потім звичайні діти…

    Інна Інна reply Інна Інна

    Victoria Pan це виходить так що переселенцям уже будуть відкриті усі двері, а нам сидіти в дома без роботи і без грошей, наші діти хай голодують бо переселенцям потрібно роботу надати. Це просто жах,

    Victoria Pan reply Інна Інна

    Інна Інна ви шо, ми ж не постраждали від російської агресії, то ми переб‘ємось. І не важливо, шо в нас нема стільки робочих місць… в мене нема слів)
  • Дмитро Черній

    Тут своїх попід ноги кидають а переселенцям можна поспівчувати .
  • Victoria Pan

    тут своїм нема роботи, які ше переселенці🤦‍♀️

    Наталка Старовойт reply Victoria Pan

    Victoria Pan Якщо ти тільки це прочитала, то нема про що вести мову

    Victoria Pan reply Victoria Pan

    Наталка Старовойт ми пихаті і хамовиті тоді, коли нам на голову вилазять)

    Наталка Старовойт reply Victoria Pan

    Victoria Pan Є така приказка"Який ішов, таке і знайшов". Я б теж могла про вашим висловлюванням судити про все населення Хмельниччини, що ви пихатіі і хамовиті. Але я впевнена, що це не так. Навколо мене добрі і сердечні люди.І треба об'єднуватися,а не вішати ярлики. Майбутнє залежить від вас молодих.

    Victoria Pan reply Victoria Pan

    Наталка Старовойт в мене кума з Кременчуга, кум з Конотопу. В нас абсолютно різні менталітети і абсолютно різне виховання. Я не говорю шо вони погані як люди, але іноді вони себе так по скотськи поводять, шо на голову не налазить. На західній Україні тоже є паскудні люди, які зараз наживаються на чужій біді. Але таких одиниці, а зі східної України, я зустрічала більше таких.

    Наталка Старовойт reply Victoria Pan

    Victoria Pan Люди кругом однакові, є різні прошарки, не буду їх перераховувати. Але хочу сказати, що кожен бачить те, що хоче побачити. Ви-молода людина ,і не дай Боже опинитися вам в такій ситуації і, щоб вас назвали скотами та аборигенами . Ніколи не кажіть"Ніколи".Я це точно знаю, бо я з Маріуполя.І на всякий випадок-ми не кликали"русский мир". І наші діти теж захищають нашу Україну.

    Victoria Pan reply Victoria Pan

    Майя Залізнюк «кантувалась» а не проживала) жила там, на період вступних іспитів в академію) я там познайомилась з кучою людей з західної України, і зі східної. Люди з заходу ніколи не поводили себе як скот!

    Майя Залізнюк reply Victoria Pan

    Victoria Pan А ви я так розумію з того що ви проживаєте в гуртожитку,теж не дома,а приїхали в гості так як і люди з других міст і сіл. Чи ви себе дівчина з ГУРТОЖИТКА вже корінною Львів'янкою рахуєте.

    Тетяна Лук'янова reply Victoria Pan

    Victoria Pan , у кожного своя виборка .

    Victoria Pan reply Victoria Pan

    Тетяна Лук'янова я прожила 5 років у Львові, я бачила цих перших переселенців, і коли кантувалась в гуртожитку, мені доводилось з ними жити. І от тоді, ше одиницями зустрічалися нормальні. А зараз те шо приїжає, то все тупо як скот. Мені поки ні одного адекватного переселенця не попадалось в нас в місті. І головне їм не мовчати, а нагадувати, шо вони приїхали в гості, а не до себе додому, і тут свої правила. А перше правило і основне - це українська мова. Шоб тепер на нашій території, на нашій землі, путін не прийшов спасати «русскоговорящее население». Тьху, блять. Як на аватарки прапорці чіпляти, то вони, курва, навчилися. А як мову вивчити, то забулися… злості вже не хватає

    Тетяна Лук'янова reply Victoria Pan

    Victoria Pan , нормальних більше,  це придурки так хитро розставлені,  що постійно попадаються 😆

    Victoria Pan reply Victoria Pan

    Тетяна Лук'янова не всіє як скоти, ше є аборигени, бігають через дорогу на плазі, хоча є підземка. То бляха дорога, а не кегельбан. Для машин зелене світло, іде поток машин, а воно біжить. Це шо таке? В них по селах не було підземок чи світлофорів? А шо в центрі робиться біля смітників… в мене нема цензурних слів. Є нормальні, але то одиниці, і ше спробуй на таких попасти.

    Тетяна Лук'янова reply Victoria Pan

    Victoria Pan , анонсували,  що вже шукають місця,  працюють  над цим. І переселенці різні є,  не треба на всіх діжку котити. Є нарвані,  а є люди,  яких хочеться  підтримати. Деякі,  до речі,  вдруге приїздять.

    Victoria Pan reply Victoria Pan

    Тетяна Лук'янова куди? Тут хіба заводи відкривати, як в советі. Хмельницький то не мегаполіс, тут нема куди всунути таку кількість нового народу і підприємств. І ті переселенці ведуть себе як скоти, думають шо їм всі забов‘язані))

    Тетяна Лук'янова reply Victoria Pan

    Victoria Pan , так переселятимуться не тільки люди,  але й підприємства, фірми.

keyboard_arrow_up