На Хмельниччині створять 17 бюро безкоштовної первинної правової допомоги

На Хмельниччині створять 17 бюро безкоштовної первинної правової допомоги
В області триває реформа органів юстиції. Наступним її кроком буде ліквідація районних підрозділів та створення на їх основі безкоштовних бюро первинної правової допомоги, де подолян навчать якісно складати юридичні документи, на кшталт, заяв та скарг

За словами юристів, такі послуги наразі є вкрай запитуваними. Адже з досвіду роботи безкоштовних центрів надання вторинної правової дороги стало зрозумілим, що 80% людей потребують саме юридичних консультацій, і лише 20% – захисту їх інтересів у судах.

Наразі 2500 подолян вже скористались послугами діючих 4 центрів вторинної правової допомоги. Серед клієнтів центрів пенсіонери, атошники, діти-сироти та інші малозахищені категорії населення. Захист державних адвокатів сьогодні можна отримати у Хмельницькому, Кам’янці-Подільському, Старокостянтинові та Шепетівці. У планах запровадити і виїзний прийом, аби охопити всю область.

Втім, це лише перший крок, адже люди досить часто не розуміють, що є завданням органів юстиції. Тому вже до 1 липня районні підрозділи юстиції будуть ліквідовані, а на їх базі створять безкоштовні бюро надання первинної правової допомоги. При цьому на 25% скоротиться і штат посадовців. А вивільнені кошти підуть на бюро. Професійних юристів для дорадчих центрів відбиратимуть на конкурсі у Міністерстві юстиції. У регіоні ж залишиться лише головне територіальне управління юстиції Хмельниччини.

Відео дня

Крім консультаційної допомоги у бюро вчитимуть людей користуватись новітніми он-лайн сервісами від Міністерства юстиції України, адже багато громадян, особливо літніх, не вміють працювати з електронними послугами. А їх на сайті Мін’юсту вже чимала кількість.

- Ми відходимо від «совкового» розуміння органів юстиції на районному рівні до сучасного європейського сервісу. Аби той формат роботи, який ми започаткували у центрах вторинної правової допомоги, був продовжений у первинних, – відзначив начальник Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області Віктор Худняк.

Нагадаємо, у реформі органів юстиції у Хмельниччини вже є вагомі досягнення. Адже регіон першим створив реєстраційну службу. Всі повноваження юстиції у цій царині були передані органам місцевого самоврядування

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    ну це вже зовсім без мозку. там треба люструвати всіх. ЛЮСТРІЦІЮ вимагаю.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ Від читача 11:46 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у ХХІ Київському курсі з коронарних реваскуляризацій 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up