На Хмельниччині відкрили меморіальну дошку загиблому в АТО Василю Кашлакову

На Хмельниччині відкрили меморіальну дошку загиблому в АТО Василю Кашлакову

Рік тому 27-річний боєць разом зі своїми товаришами підірвався на міні у місті Красноармійськ Донецької області.

На День незалежності, 24 серпня, у селі Пеньки Старокостянтинівського району відбувся мітинг-реквієм, на якому відкрили та освятили меморіальну дошку і пам’ятник на честь Героя АТО Василя Кашлакова. На меморіальних заходах були присутні рідні та друзі загиблого воїна-захисника, жителі села, бойові побратими.

На стіні Пеньківського навчально-виховного комплексу, де колись навчався Василь Кашлаков, відкрили меморіальну дошку, яка увіковічнить пам’ять про захисника України. Відкривали меморіальну дошку мама загиблого героя Галина Петрівна та сільський голова Віктор Загорський.

Довідка

Відео дня

Народився Василь Кашлаков 28 жовтня 1987 року в місті Шепетівка Хмельницької області. В 1994 році пішов у 1-й клас у місті Шепетівка. З 1996 року по 2005 рік навчався в Пеньківській ЗОШ І-ІІІ ступенів Старокостянтинівського району. Після закінчення школи вступив у Хмельницький національний університет "Поділля", де також проходив навчання на військовій кафедрі. Закінчивши університет, повернувся в рідне село Пеньки Старокостянтинівського району. Працював у фермерському господарстві. З квітня 2012 року по січень 2013 року працював охоронцем. Протягом 2013 року проходив службу в 93 механізованій бригаді. З 14 січня 2015 року перебував на Сході країни в зоні АТО. Перебував на посаді командира взводу 93 механізованої бригади ЗСУ. 24 серпня 2015 року разом зі своїми товаришами підірвався на міні у місті Красноармійськ Донецької області. Помер 25 серпня 2015 року у госпіталі імені Мечнікова в місті Дніпропетровськ. Похований у селі Пеньки Старокостянтинівського району 27 серпня 2015 року.

Указом Президента України від 16 січня 2016 року №9/2016 "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", Василь Кашлаков нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно). Також відповідно до рішення сесії Старокостянтинівської районної ради від 5 серпня 2016 року йому присвоєно звання «Почесний громадянин Старокостянтинівського району» (посмертно).

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up