На Старокостянтинівщині висадили новий ліс

На Старокостянтинівщині висадили новий ліс
Фото: Подільський лісовий офіс
  • Саджанцями засадили 5 гектарів землі.

Лісівники філії «Старокостянтинівське лісове господарство» ДП «Ліси України» створили новий ліс. Його площа майже 5 гектарів. Висадили молоді деревця на землях, які минулого року передала лісовому фонду Старокостянтинівська громада.

«Раніше тут був пустир, а тепер ростуть понад 20 тисяч сіянців»,  – написали в організації.

Відео дня

Місцеве самоврядування з лісівниками Старокостянтинівщини співпрацює понад 15 років, кажуть в державному підприємстві. За цей час лісовому господарству передали 500 га деградованих та самозаліснених земель. Наразі оформляють документацію на 10 га самосійних лісів.

Заступник міського голови Володимир Богачук зазначив: «Сьогодні я разом з лісівниками долучився до висадки дерев на ділянці, яку передала наша громада. Раніше тут не було нічого, а тепер ростиме сосна, модрина, береза та вільха. Це користь для всіх. Через декілька років люди зможуть тут відпочивати, збирати гриби. Це буде дім для тварин та біорізноманіття. Громада також отримуватиме надходження у бюджет. Таким чином ми не лише покращуємо екологічний стан, але й інвестуємо у майбутнє. Я впевнений, що наші діти колись подякують за таку справу».

Загалом, завдяки співпраці з громадами цьогоріч працівники Подільського лісового фонду створили понад 120 га нових лісів. У минулому році до фонду приєднали 156 га земель. У 2024 році планують зробити залісення площею понад 470 га, – розповів Директор Подільського офісу лісівників.

Нагадаємо, Подільський лісовий офіс об‘єднує ліси Буковини, Хмельниччини та Тернопільщини.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Николай Каприян

    Так це iхня робота а не подвиг, який iм приписують....
  • Ігор Ковальчук

    Хоть щось толкове зробили)))

keyboard_arrow_up