На Хмельниччині запровадили режим економії електроенергії

На Хмельниччині запровадили режим економії електроенергії
Фото з відкритих джерел
  • Читайте, яких заходів вирішила вжити область, щоб уникнути відключення світла.  

Позачергове засіданні ради оборони Хмельницької області відбулося 20 жовтня.

Під час нього представники влади спільно з енергетиками напрацювали низку рекомендацій, які дозволять мешканцям та бізнесу Хмельниччини уникнути відключення світла та пережити без втрат період стабілізації енергетичної галузі.

Рекомендації ради оборони Хмельницької області:

Відео дня
  • Підприємствам, установам, організаціям усіх форм власності та підпорядкування, мешканцям Хмельницької області обмежити споживання електроенергії з 07.00 до 23.00 години у період з 20 по 24 жовтня.
  • Органам місцевого самоврядування вжити заходів для обмеження зовнішнього вуличного освітлення, відключити сітілайти та рекламні щити, освітлення фасадів, білбордів, стел АЗС та обмежити роботу міського електротранспорту з 20 по 24 жовтня.

Недотримання цих рекомендацій, наголосив у соцмережах очільник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій, може призвести до аварійного та планового відключення електроенергії.

«Російські окупанти завдали болючого удару по енергосистемі України, тому стабільне її функціонування залежить від кожного з нас», - акцентував.

Де вже введено тимчасове контрольоване обмеження споживання електроенергії

Наразі, за інформацією «Укренерго», через різке збільшення рівня споживання електроенергії диспетчерський центр компанії вимушений ввести тимчасове контрольоване обмеження її споживання в Харківській, Сумській, Полтавській областях.

Енергетики також зауважують, що рівень споживання електроенергії швидко збільшується в центральних областях України. Тож мешканців Києва та Київської, Чернігівської, Черкаської, Житомирської областей закликали терміново зменшити її використання

Це допоможе знизити навантаження на електромережі та дасть енергетикам час для ремонту пошкодженого терористичними атаками обладнання.

«Укренерго» має план дій на всі сценарії розвитку подій

«Обмеження споживачів, які ми вводимо сьогодні, необхідні саме для того, щоб енергосистема залишалася стабільною. Це вимушені заходи, які не є свідченням розвалу енергосистеми, а навпаки, говорять про те, що ми все контролюємо, що відбувається в нашій системі», - підкреслив під час ефіру на «ICTV» голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

«Укренерго», зазначив, має план дій для стабілізації роботи енергосистеми при різних варіантах розвитку подій. В тому числі на випадки, коли енергосистема має працювати в умовах значних руйнувань та збільшення споживання через холода.

«Ми готові до цього та знаємо, що робити», - констатував Володимир Кудрицький.

Незважаючи на те, що ворог атакує українські енергомережі з перших днів війни, акцентував, для українців енергетична криза стала помітною лише зараз, після майже восьми місяців війни та безпрецедентного посилення ракетних обстрілів магістральної інфраструктури напередодні зими. Однак все одно українська енергосистема є цілісною і буде залишатися такою.

«Ми вдячні споживачам, за те, що вони відгукуються та намагаються контролювати своє споживання. Важливо не переставати заощаджувати, нам всім потрібно економити не тільки в пікові години споживання. Енергетикам потрібний час для відновлення пошкоджень через ворожі обстріли», - наголосив Володимир Кудрицький.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Kaban Yuriy

    ми живем на ядерній бочці ХАС , в страшні часи і економити мерзнути , живіть на повну нешкодуйте нічого , як апокаліпсис почнется і виживете буде що згадати розказати , а не то що ви терпіли і мучились , коли мали можливість жити
  • Алла Удачіна

    Дивує, що місцевий бізнес зовсім не реагує на попередження.Можливо пора вживати заходи міській раді.
  • Читач62

    А місцева влада не може прогулятись вечірнім містом і зробити висновки? Спроможні тільки народ пиляти. У мене 20 годину все виключено.
  • Алена Лесик

    Така ж ситуація і в центрі. Плаза, Квартал, ліхтарі вуличні, банки та кав'ярні - все світиться! Хоч у комендантську годину повиключали б. А то ми економимо вдома, а у місті влада не реагує на ці ситуації

keyboard_arrow_up