На Хмельниччині зареєстрували більше 1 500 електрокарів

На Хмельниччині зареєстрували більше 1 500 електрокарів
Фото ілюстративне

Також хмельничани придбали ще понад 1 300 автівок гібридного типу, які їздять на електриці та з використанням бензину. 

У Хмельницькому сервісному центрі МВС кажуть, що перехід до електромобілів відбувається на наших очах. Навіть незважаючи на проблеми з електроенергією, які виникали під час масованих обстрілів окупантами наших енергосистем, ці авто користувалися відчутним попитом. 

— Адже майбутнє за електромобілями. Це дешевше – через здорожчання палива, комфортніше для водіїв і безпечніше для навколишнього середовища, — каже начальник регіонального сервісного центру МВС Володимир Степанов. 

За даними сервісного центру МВС станом на 8 травня 2023 року в Хмельницькій області зареєстрували 1 516 легкових електрокарів. 

Відео дня

— На користь цих авто грають не лише швидкість, майже безшумність, але й низькі податки. Бо під час купівлі автомобілів на акумуляторних джерелах живлення не потрібно сплачувати збір до Пенсійного фонду, — повідомив Володимир Степанов

Загалом же на 1 травня в Україні зареєстрували 53 786 електромобілів. Найбільше їх полюбляють у таких регіонах:

Додамо, що для екоавтомобілів у сервісних центрах ставлять номерні знаки із символами зеленого кольору та окремими серіями. Такі номерні знаки можуть встановлювати тільки на так званий «чистий» екомобіль, тобто такий, який живиться винятково електроенергією. 

— А от транспортні засоби гібридного типу в цю категорію не потрапляють, а їх, до речі, на території Хмельницької області зареєстровано 1 322 авто, — зауважив Володимир Степанов.

До слова, проконсультуватися щодо послуг сервісних центрів МВС можна за телефоном (0382) 66-42-12 або на сторінці регіонального сервісного центру МВС. Відповіді на найпоширеніші питання можна знайти на сайті.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативна інформація, цікаві та важливі новини у нашому Telegram-каналі - https://t.me/+gtHqKqD7B0o3N2Uy

  • Василий Розуман

    Майбутнє за конями
  • Андрей Кузнецов

    За бричками
  • Nataly Smolinskaya

    Так

keyboard_arrow_up