На Хмельниччині згоріло 20 гектарів пшениці

На Хмельниччині згоріло 20 гектарів пшениці
Фото зі сторінки ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Згоріла майже половина поля. Решту пшениці врятували на корені. 

Пожежа трапилась вночі 31 липня. О 2:35 до Служби порятунку «101» місцеві мешканці повідомили, що неподалік села Новоселиця Шепетівського району палає поле пшениці. 

Негайно до місця пожежі виїхали вогнеборці 17 Державної пожежно-рятувальної частини міста Полонне. Також на гасіння пожежі аграрії залучили два трактори з бочками та один з дисковою бороною. 

— Вогнеборці відчайдушно «відбивали» у вогню кожен квадратний метр пшениці. Через сильний вітер, вогонь швидко набрав обертів та встиг знищити 20 гектарів пшениці, — повідомляють в управлінні надзвичайних ситуацій

Відео дня

Надзвичайникам та аграріям спільними зусиллями вдалося врятувати було врятовано 32 гектари пшениці на корені. Причина пожежі наразі встановлюється.

До слова, першого серпня, вперше за понад п’ять місяців із порту «Одеса» вийшло судно, завантажене українським продовольством. На його борту 26 тисяч тонн української кукурудзи. 

Однак, російські окупанти хутко обернули цей інформпривід проти України. Пропагандисти рашистів заявили, що "технічно це можна назвати експортом зерна. Але етично - це злочин. Оскільки самі українці можуть залишитися без хліба і отримати реальний "голодомор-2". При чому Зеленський і його західні куратори роблять це штучно", повідомляє По той бік новин

Одночасно з такими публікаціями на сайтах-сміттярках, посіпаки кремля поширюють у соцмережах відео, на якому буцімто показано чергу з кількох сотень одеситів за хлібом. В інших роликах чергу видають за миколаївську.

Проте, це зухвала брехня. Усе навпаки - експорт українського зерна - це черговий крок до запобігання світовому голоду. Розблокування портів дасть щонайменше 1 мільярд доларів валютної виручки для економіки та можливість для аграрного сектору спланувати посівну наступного року.

Експорт українського зерня - це звичайна щорічна рутина. Жодного разу в попередні роки його продаж не призводив до дефициту чи продовольчої кризи в Україні. Україна виготовляє вдосталь зерна і для українського населення, і для споживачів по всьому світу - входить у топ-10 світових експортерів.

У портах ще 16 суден вже чекають на свою чергу. Це ті судна, які були заблоковані з початку повномасштабного вторгнення росії.

Цей фейк особливо зухвалий тим, що саме окупанти крадуть українське зерно. Відсилка до Голодомору цинічна, адже саме совєцька росія його організувала, а сьогодні заперечує це і списує все на неврожай. 

Голодомор визнано Геноцидом українського народу. Як і тоді, так і зараз росія веде загарбницьку війну, щоб упокорити українців, ліквідувати наш спротив, а тоді повністю підкорити.

В коментарях під цими відео з чергами мешканці вказаних міст запевняють, що нічого такого й близько немає, стверджують, що щойно з крамниці, де на власні очі бачили величезний вибір хлібу - на будь-який смак. На диво, їхні коментарі не видаляють, але й ніяк не реагують на них.

Фейки та маніпуляції про українське зерно з'являються не вперше. Ще в травні на російських телеграм-каналах поширювали вкид, буцімто «Захід налаштований під чисту вивезти все зерно з українських запасів, що є однією з умов військової допомоги Україні…»

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (131)
  • Оксана Кушмєнцова

    От хто це зробив ,взяв страшний гріх на свою душу.
  • Людмила Попик

    Щоб воно да воно горіло втому вогні)))
  • Костянтин Столярчук

    Якщо це навмисний підпал,за таке треба вводити розстрільну статтю під час воєнного стану.
  • Ivanka Stanislavska

    Депортувати у Нігерію!

keyboard_arrow_up