На Хмельниччині знешкодили 81 тонну хімзасобів. На це виділили 6 мільйонів

На Хмельниччині знешкодили 81 тонну хімзасобів. На це виділили 6 мільйонів
  • На Хмельниччині виділили 6 мільйонів гривень для екологічно безпечного знешкодження хімзасобів.

На Хмельниччині утилізували більш ніж 81 тонну хімзасобів. Наразі на території області залишилося 3 місця зберігання непридатних хімзасобів. До слова, раніше таких місць було 11. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій. 
 
"Непридатні та заборонені до використання хімічні засоби захисту рослин залишилися нам у спадок від СРСР. І хоч із часу здобуття Незалежності минув не один рік, у період 2016-2020 рр. планувалися роботи з їх безпечного знешкодження, однак проблему з утилізацією вдалося вирішити тільки зараз", - зазначив очільник ОДА. 

За його словами, наразі на Хмельниччині розробили і затвердили Програму охорони навколишнього природного середовища області на 2021-2025 роки та  виділили понад 6 мільйонів гривень для екологічно безпечного знешкодження хімзасобів. Договір на проведення вказаних робіт уклали з ТОВ «ЕКО НОВА» (Житомирська область). Серед субпідрядників долучились Міжрегіональний центр швидкого реагування Державної служби України з питань надзвичайних ситуацій (Сумщина) і  ТОВ «ВІН ЕКСПО» (Вінницька область).

На 2022-2024 роки планують виділити ще 10 мільйонів на утилізацію непридатних і заборонених пестицидів та агрохімікатів.

Відео дня

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up