Симчишин розповів про підприємства, які переїхали в Хмельницький

Симчишин розповів про підприємства, які переїхали в Хмельницький
  • За словами мера, вже 6 підприємств вже переїхали в місто. Їх має стати більше.

За час повномасштабного вторгнення Росії, від 24 лютого, активними бойовими діями були охоплені дев’ять регіонів України. Це Київська, Чернігівська, Сумська, Харківська, Луганська, Донецька, Запорізька, Херсонська та Миколаївська області.

Залишити ці території вирішили не тільки мешканці, а й підприємства. Вони намагаються перемістити виробничі потужності у місця, де можна безпечно відновити роботу. Зокрема, привабливим регіоном у цьому плані є й Хмельниччина. 

Про те, скільки підприємств вже переїхали до обласного центру й скільки їх може бути, під час прямого ефіру сьогодні, 3 квітня, розповів міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.

Відео дня

- Ми активно працюємо з бізнесом, який проходить геолокацію. Тобто переїжджає в Хмельницький. Шість підприємств наразі уже тут, шість на завершальній стадії. Ще десять заявок ми отримали і починаємо спілкування. Тобто більше двох десятків підприємств маємо зараз комунікацію. Сподіваємося, що вони прийдуть і будуть в нас працювати, - сказав Симчишин. - Принагідно хочу звернутися до того бізнесу, який має вільні площі, має якісь орендовані цехи. Мова йде про площі 1-4 тисячі квадратних метрів. Будемо вдячні, якщо ви поділитеся з нами інформацією. Ми зможемо працювати з тими, хто хоче приходити в Хмельницький, щоб розміщати своє виробництво. Це переважно легка промисловість, переробна промисловість. Є навіть момент переробки металевої.

Також міський голова розповів про можливість оренди земельних ділянок для бізнесу та процедуру відшкодування для тих, хто надаватиме площі для тих, хто приїхав до нашого міста.

- Хочемо аукціон розпочати на право оренди на земельні ділянки. Можливо теж якийсь бізнес придбає й буде господарювати. Звернулись до Кабміну, аби був законодавчо закріплений спрощений механізм для передачі землі під бізнес, під промисловість,- каже Симчишин. - Так само звернулися до Кабміну щоби було розроблено механізм і було відшкодування для того бізнесу, який понад місяць і до цього дня дав свої площі для тих українців, які приїхали до нас із тих міст, де фронт. Ми знаємо, що ви прийняли тисячі й тисячі людей, нагодували. Крім того, ви заплатили зарплату своїм працівникам і заплатили ще податки і частину комунальних. 

Додамо, що Хмельницька обласна військова адміністрація шукає вільні приміщення, території та законсервовані потужності, де можна розмістити евакуйовані підприємства. Таких об’єктів станом на 30 березня було зареєстровано 383, і їхній перелік постійно поповнюється. Такі дані журналісту vsim.ua повідомив голова військової адміністрації Сергій Гамалій.

Обласна влада вже налагодила контакт зі 150 підприємствами різних регіонів, серед них 35 виявили бажання переїхати на Хмельниччину. В області вже запрацювало одне евакуйоване підприємство, яке належить до легкої промисловості. Ще два готуються розпочати роботу.

Читайте також: 

Що відомо про підприємства, які евакуюються на Хмельниччину

Евакуйоване з Києва підприємство переїхало в Шепетівку

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (48)
  • Валентина Стецькова

    "новини Хмельницького "ви що координуєте ворога?Нехай належні служби візьмуться за вас!!!
  • Костя Хмельницький

    КРАЩЕ. БИ РОЗПОВІЛИ!!!
    СКІЛЬКИ,НЕДОБУДОВАНИХ БУДИНКІВ!!! ДЛЯ ЛЮДЕЙ... СКІЛЬКИ... ЛЮДЕЙ ПОКАРАНО!!!
    ЯК ОБДУРЮЮТЬ , ЛЮДЕЙ!!!  І КОЛИ ,ТАК ЗВАНИЙ МЕР, ВІЗЬМЕ НА СЕБЕ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ!! ЗА ПОКАРАННЯ НЕДОБРОСОВІСНИХ  ЗАБУДОВНИКІВ!!!!

    КОВТОНЮК. СКОЧЕЛЯС..

    ЦЕ ДОБРЕ, ЗНАЙОМІ ЛЮДИ НАШОМУ МЕРУ😉
  • Маріна Цимбал

    Мер зглузду їде,чи йому похер що кажуть....потрібно мовчати
  • Юлия Михайлова

    Ще адреси напишіть!!!! До чого ця інформація,кому вона потрібна????? Ви собі знаєте,і сидіть як миші

keyboard_arrow_up