На Хмельницькій АЕС спростували інформацію про аварію на другому енергоблоці

На Хмельницькій АЕС спростували інформацію про аварію на другому енергоблоці

Начебто пошкоджено турбіну, а реактор 2-го енергоблоку виведено в “холодний зупин”. 

Екскерівниця Міненерго Ольга Буславець написала в дописі на фейсбук сторінці, що на Хмельницькій АЕС, яка знаходиться в місті Нетішин, трапилась аварія на турбогенераторі. Тож взимку є шанс залишитися без достатньої кількості енергії. 

“На Хмельницькій АЕС після планового ремонту 30.03.2022 на етапі передпускових випробувань сталася аварія на турбогенераторі, внаслідок чого реакторна установка енергоблоку №2 ХАЕС виведена в стан «холодний зупин». Після розборки ЦВТ турбіни на етапі дефектації встановлено значні пошкодження вартісного обладнання турбіни”, — заявила Ольга буславець. 

Жінка стверджує, що через скорочення термінів ремонту турбоустановку не встигли обслужити як слід. Тому Нетішин може залишитися взимку з одним працюючим джерелом теплової енергії.

Відео дня

Таку заяву колишньої посадовиці спростували в ХАЕС. На підприємстві заявили, що аварії не було. Натомість трапилась “експлуатаційна подія” на обладнанні. Стверджують, що на безпеку це не вплине. 

“Вважаємо за необхідне пояснити пані Буславець, що у березні 2022 року на 2-му енергоблоці ХАЕС сталася не аварія, а експлуатаційна подія на обладнанні, яке не впливає на безпеку. Зараз колектив ХАЕС вирішує складні інженерні виробничі завдання з метою забезпечення сталої роботи генеруючих потужностей. Усі ремонти, як і пуски блоків після них, відбуваються планово згідно з вимогами  регламентів та експлуатаційної документації”, — запевняють атомники

Працівники ХАЕС переконують, що порушень умов безпечної експлуатації енергоблоків не було і наразі немає. Нині відсутні підстави стверджувати про технічні проблеми в роботі атомної електростанції наступної зими.

За інформацією НАЕК, станом 27 червня 2022 року всі діючі атомні електростанції України стабільно виробляють електричну енергію для потреб країни. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на промислових майданчиках АЕС і прилеглих до них територіях не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ксюша Бойко

    Дякуємо за інформацію але в цей час можна непоширувати ато  ракети полетять

keyboard_arrow_up